fbpx

Olof Röhlander, i din bok ”Konsten att njuta av livet och ändå få saker gjorda”​

skriver du i avsnittet Jobba när du är som bäst om att ta de tuffaste arbetsuppgifterna när man är som mest effektiv på dagen.​

Tandvård kräver att varje patient får samma service och omsorg oavsett tidpunkt. Kommer du att tipsa om ”konsten att vara bäst hela dagen”?

– Ja, men även om att ta hand om luckorna emellan, de fria ytorna, jag tror nämligen att det är så man orkar hålla nivån uppe hela dagen.

– Inte ens formel 1-bilar kör full gas utan att då och då åka in i depån.

Tandvård är teamwork. Om man ska förändra och förbättra sin inställning till arbetet, hur viktigt är det att alla i teamet får ta del av samma nya synsätt och får samma förändringskunskaper?

– Det är viktigt. I ett team gäller det att alla är hängivna gemensamma mål, uppdrag och arbetssätt, och för att kunna göra det behöver alla få ta del av det som gäller.

I ett arbetslag finns det som regel någon som är förändringsbenägen, medan någon eller några stretar emot därför att tidigare förändringar inte har lett till förbättringar. Kommer du in på gruppdynamik i din föreläsning?

– Ja, jag kommer i alla fall att beröra det, bland annat genom att berätta om ett team jag tillhörde för många år sen och vad jag lärde mig där.

COB

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Mattias Larsson Aqua Dental, Stockholm mattias.lasrsson@aquadental.se

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se