Mouth care

Om skönhetstandvård för patienter: Vilken metod skall jag välja?

Hur hittar jag en pålitlig och välutbildad tandläkare? Vem ska få utföra kosmetisk tandvård på mig? SACD består av tandläkare och tandtekniker som fortbildar sig för att nå bästa resultat. Kraven i SACD är hårda – den som inte fullföljer kursprogrammen utesluts ur akademin. Detta för att garantera estetisk och dental toppkvalitet.

Välj kunskap, erfarenhet och excellens. Välj trygghet. Välj SACD.

SACD-modellen – du ser skillnaden!

Det som skiljer SACD-modellen från sedvanlig estetisk-kosmetisk tandvård är främst att den egentliga behandlingen startar först sedan slutresultatet presenterats för patienten och godkänts. Steg 3 (se nedan).

En annan skillnad är den grundlighet som SACD anbefaller. Estetik och etik hör intimt samman i SACD. ”Quick-fix” av typen ”nya tapeter på murkna väggar” är ovärdigt Akademins medlemmar.

Tre steg

Fullständig undersökning med anamnes och patientens önskemål. Vi gör modeller av de befintliga tänderna samt fotograferar en bildserie hur patienten ser ut idag.

Patienten får se sina ”nya” uppvaxade prototyper till tänder samt kan i vissa fall få se sig själv på bild med sina nya tänder gjorda efter önskemål.

I vissa fall kan man med hjälp av dessa uppvaxningar låta patienten prova de nya tänderna utan på de egna en kortare tid för att hon/han ska kunna känna om dessa motsvarar önskemålet. Här är patienten i högsta grad delaktig med synpunkter och kommentarer.

När såväl patient och tandläkare är nöjda med det nya utseendet startar behandlingen som då inte kommer att bli en överraskning eftersom slutresultatet redan är förutbestämt.

Först nu börjar behandlingen – och slutförs.

SACD patienter

Individuell tandvård

Det är lika viktigt för helhetsintrycket att tänderna harmonierar med ansiktsformen som att de har rätt färgnyans. SACDs tandläkare och tandtekniker ser till att både leendets design och tändernas färg blir de rätta för just dig.
Läs om nöjda patienter som fått behandling av SACD-tandläkare

patient tandvård

Våra behandlingar

Utvecklingen går med en rasande fart. SACD-medlemmar håller sig a jour och erbjuder de senaste och de bästa behandlingmetoderna.
Läs mer om vilka behandlingar som finns här ››

estetisk tandvård

Jämför dina tänder!

Se hur dina tänder kan bli friskare och vackrare. Bilder på tänder före och efter behandling av svenska SACD tandläkare hittar du på:
En Mun Som Min ››

SACD patient

Anlita en SACD-tandläkare

Om du väljer en SACD tandläkare får du, någon som håller sig välutbildad och uppdaterad.
Klicka här för att hitta SACD tandläkare nära dig ››