Ann-Charlotte Moberg blev 2017 års resestipendiat

ann charlotte moberg

Det blev Ann-Charlotte Moberg från Tandläkarprogrammet vid Karolinska Institutet som tog hem  SACD:s resestipendium ”Introduktion Till Kosmetisk Tandvård”. Priset är en resa till AACD Scientific Session i Chicago 2018.

Ann-Charlotte blev 2017 års resestipendiat enligt följande motivering:

”Ann-Charlotte Moberg har visat prov på djupt intresse inom kosmetisk tandvård. Hon har redan utfört kompositfyllningar i den estetiska zonen med oklanderligt resultat och dessutom dokumenterat detta med strålande foton.”

Ann-Charlotte går förnärvarande på sista läsåret på Tandläkarprogrammet.

– Enligt kriterierna skulle man ha ett dokumenterat intresse för det kosmetiska. Jag tänkte att då får jag väl dokumentera något då, och visa att jag är intresserad, säger Ann-Charlotte.

– Sedan växte det under tiden. Vi har tillgång till väldigt fina kameror på skolan. Men det är inte så många som använder de där kamerorna.

SACD Resestipendium instiftades 2016 för att stimulera och stärka intresset för estetisk tandvård bland blivande tandläkare och tandtekniker. Stipendiet utses av SACD:s styrelse. Priset överlämnades av SACD:s president Mats Burendal på SACD Höstkurs och Årsmöte i Malmö, som ägde rum tidigare i oktober.

AACD står för American Academy of Cosmetic Dentistry. AACD är världens största organisation för utbildning i kosmetisk tandvård.

By | 2017-10-30T09:57:30+00:00 October 25th, 2017|student|0 Comments