fbpx

Utveckla det estetiska förhållningssättet med SACD!

Ta sikte mot informationens framkant tillsammans med kollegor som älskar sitt yrke

Mitt namn är Elisabeth Rasmusson. Jag är tandläkare och president för organisationen vars sida du just nu besöker: SACD – Swedish Academy of Cosmetic Dentistry. Jag har många tankar om estetisk tandvård. Nyligen hade jag förmånen att få utveckla dessa tankar i Praktikertjänsts podd ”Vårdfrågan”.

Som president i SACD vill jag komma med en uppmaning: Satsa på den estetiska dimensionen av yrket. Det sker bäst i SACD. Vi har funnits i lite över 15 år. Under den tiden har intresset för den estetiska aspekten av vårt yrke ökat, både hos allmänhet och inom professionen.

De bästa av de bästa

SACDs främsta uppgift är att bjuda in intressanta föreläsare. Vi kan stolt se tillbaka på en katalog av de bästa inom professionen som föreläst hos oss. Det är sant att många andra aktörer också erbjuder spännande föreläsningar.  Men SACD står för något mer. Vårt mål är att utveckla det som vi kallar det estetiska förhållningssättet. Och det är något vi tror att varje tandläkare har nytta av.

Testa i SACD i Göteborg 10 – 12 oktober 2019

Ett utmärkt tillfälle att uppleva detta är på vår kurs i Göteborg 10 – 12 oktober med Dr Didier Dietschi. Den äger rum på anrika Elite Park Avenue Hotel och har den långa titeln: “Posteriora adhesiva restaurationer: Biomekanik, funktion & estetik i samverkan. Interceptiv inriktning vid behandling av tandslitage, med ultra-konservativ adhesiv teknik.”

Höjer den allmänna kunskapsnivån

Men, låt mig fördjupa mina tankar om det estetiska förhållningssättet ytterligare. Den tekniska utvecklingen inom tandvården går med en rasande fart. Det estetiska går som en röd tråd längs utvecklingens framkant. Därför höjer estetiska kunskaper den allmänna kunskapsnivån i varje mottagning där de införs.

Hänger med i utvecklingen

Vi gör inte som vi gjorde för 15 år sedan. Idag talar vi om ansvarsfull estetik; att inte borra i onödan och att ta reda på orsaken till varför en tand blivit ful eller missbildad. Vi har en mycket mer holistisk syn på mun och tandhälsa. Vi arbetar med skalfasader och tandreglering, där andra fortfarande borrar fast kronor.

Vi lär av våra kollegor

Dokumentation och bildarbete är ett annat lån från det estetiska förhållningssättet. Våra amerikanska kollegor stäms på miljonbelopp om de gör fel. De dokumenterar varje steg. Vi har lärt av dem. Att hålla sig i informationens framkant och att lyssna på marknadens krav är viktigt för oss. Kanske också för dig?


Läs mer om medlemskapet


Intervju med Elisabeth

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se