fbpx

Clas Oscarsson ny president för SACD

SACD:s nye president  tandläkare Clas Oscarsson – tillträdde vid halvårsskiftet.  Oscarsson är en väl känd person i tandvårdsverige, som arbetat i Umeå, Dubai och Stockholm. Hans tidigare mottagning på Östermalm i Stockholm ingår sedan 2021 i Aqua Dental.

– Tandvård, och speciellt att få göra något snyggt och bra, har alltid drivit mig. Jag är fortfarande oerhört hungrig på att lära mig mer.

Förutom engagemanget i SACD ger Clas Oscarsson kurser i Svenska Tandläkarförbundets regi. Han har också själv besökt många av de stora inom estetisk tandvård på egeninspirerade kursresor. En resa till AACD American Academy of Cosmetic Dentistry – i Nashville 2004 blev en ögonöppnare.

– SACD/AACD har sedan dess verkligen berikat mitt liv som tandläkare och inte minst privat genom alla härliga människor som jag träffat genom åren.

– Jag vill verkligen få så många intresserade kollegor att vara med om samma saker och hoppas därför att kommande tid skall bli trevlig och lärorik för tandläkare och tandtekniker.

Locka mängder av tandläkare

Oscarssons vision med presidentskapet är att bredda SACD och försöka locka mängder av tandläkare till kurserna.

– SACD är en förening för alla som är intresserad av att öka sina kunskaper inom olika discipliner inom tandvård.

– Vårt fokus ligger givetvis på estetisk tandvård, som ju idag berör alla inom tandvården. Men vägen till ett bra resultat går genom samtliga discipliner inom tandvård, vilket är en av anledningarna till att just jag har trivts så bra i föreningen och lärt mig så oerhört mycket.

Unik gemenskap

Förutom utbudet av föreläsare i världsklass har man dessutom trevligt på kurserna. SACD har genom åren skapat en unik gemenskap, påpekar Oscarsson:

– Vi är ofta en stor grupp som reser till AACD-konferenserna i USA och får där ett enormt utbud av föreläsningar och sociala sammankomster, där vi lär känna kollegor från hela världen – och lär oss av dem.

En svårplanerad tid

Pandemin har satt allt och alla på prov, så även SACD. Akademin tvangs skjuta upp en kurs, vilket aldrig inträffat tidigare.

– Min företrädare, Mathias Ahl, hade verkligen en svår uppgift. Han fick vara president under en av den mest märkliga tiden med Covid-19. Det var både inställda kurser och digitala möten. En mycket, mycket svårplanerad tid.

– Vi tycker alla att han hade lite otur, men att han klarade det på fantastiskt sätt.

Uppdämt behov

Efter pandemin finns ett stort uppdämt behov att träffas och få ta in ny kunskap, tror Oscarsson.

– Jag har ett oerhört behov att få ta tag i detta igen och jag tror inte jag är ensam. Därför känns det bra att kunna erbjuda tre fantastiska kurser under mitt presidentskap: Lukasz Lassmann i oktober, Douglas A. Terry i december och Nazariy Mykhaylyuk i mars nästa år.

– Förutom dessa kurser så skall vi försöka sticka in med någon eller några kortare kurser i aktuella ämnen, men där är inget klart i dagsläget.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Mattias Larsson Aqua Dental, Stockholm mattias.lasrsson@aquadental.se

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se