fbpx

Matt Roberts, James F. Fondriest och Shannon Pace Brinker Malmö december 2011

En stor skara tandläkare, tandtekniker, tandhygienister och tandsköterskor hade samlats i Malmö för att gå på SACDs kurser. Aldrig har så många tandtekniker deltagit på en SACD kurs. Detta tack vare vårt koncept med kurs för tandläkare och tandtekniker där vi tillsammans får lyssna på ett samarbetande team med en tandläkare och en tandtekniker.

Från USA kom Matt Roberts, James F. Fondriest och Shannon Pace Brinker, alla tre professionella estradörer och kursgivare med viktiga kunskaper att förmedla. Att de trivdes i vårt sällskap är alldeles klart, inte minst Matt Roberts var synbarligen nöjd med det höga deltagandet av tandtekniker.

Vi hade glädjen att ha AACD President John Sullivan som gäst hos oss i Malmö. SACDs relationer med AACD är väldigt goda och speciellt stolt och glad är John Sullivan över att såväl USA som Sverige infört en ackreditering inom estetisk/kosmetisk tandvård, en standard att jämföra sig med.

Fredagens föreläsning

Föreläsningen på fredagen berörde hur man gemensamt planerar och genomför protetiska behandlingar. James Fondriest och Matt Roberts lyckades verkligen med att förmedla sin kunskap. Samtidigt höll Shannon Pace Brinker en uppskattad heldagskurs för tandsköterskor och tandhygienister om patientfotografering och vad labbet önskar att få för information vid protetiska behandlingar.

Fantastisk lördag

På lördagen höll dom tre kursgivarna olika kurser där James Fondriest lärde tandläkarna den svåra konsten att få en enstaka krona att matcha i fronten. Samtidigt fick tandteknikerna chansen att få all den senaste kunskapen om E max restaurationer av Matt Roberts och Shannon Pace Brinker höll kurs i framställandet av estetiska temporära ersättningar för tandsköterskorna och tandhygienisterna. På torsdagen höll våra egna medlemmar Barbro Berg, Bengt Glimstedt, Przemek Seweryniak och Jimmie Persson kurs i allt från fotografering till planering av estetisk tandvård.

En helt vanlig fredag, med bl a nya fullvärdiga medlemmar

På fredagkväll hade vi en galamiddag med god mat och gott vin. Under middagen uppmärksammades alla nya fullvärdiga medlemmar i SACD och inte minst våra tre ackrediterade medlemmar Barbro Berg, Michael Karlsten samt Przemek Seweryniak. Middagens underhållare var i år The Fantastic Four som stod för ett bejublat framträdande innan dansen tog fart.

Agneta Rune

Peter Franzén
SACD President 2011-2012