fbpx

Full workflow in an interdisciplinary rehabilitation: From function to aesthetics med Roxana Petcu och Dan Lazar, DDS

Jacy’z Hotel & Resort, Göteborg, 16-18 mars 2023

Full workflow in an
interdisciplinary rehabilitation:
From function to aesthetics
Kurs med Roxana Petcu
och Dan Lazar, DDS

Jacy’z Hotel & Resort, Göteborg, 16-18 mars 2023

Välkommen till ännu en spännande SACD-kurs i mäss-staden Göteborg. Det är en ung duo från Rumänien som gästar. Platsen är det nyöppnade Jacy’z Hotel & Resort.

Föreläsningen täcker patientens resa från funktionell och estetisk diagnostik genom funktionell stabilisering fram till behandlingsplaneringen. Kursdeltagarna får förståelse för den funktionella och estetiska utvärderingen som krävs för att upprätta en fullständig diagnos av patienten.

Vi lär oss:

…att skilja på ett funktionellt muskel- och ledsystem från ett dysfunktionellt perspektiv och lär oss äga de praktiska färdigheterna för att bedöma dem.

…att analysera ansiktselementens estetik och komponenterna i ett harmoniskt leende, vilket är av enorm hjälp i den estetiska och funktionella behandlingsplaneringen.

…att urskilja muskelproblem från ledproblem och bekantar med oss med olika typer av teknik, för att veta när och hur man väljer rätt för varje enskilt fall.

…sätta tydliga behandlingsmål enligt våra patienters önskemål och iscensätta en tvärvetenskaplig teamstrategi.

För att få en bättre förståelse för dessa principer använder vi flera kliniska fall för att exemplifiera varje steg, se olika situationer och olika behandlingsresultat i enlighet med våra uppsatta mål för behandlingen.

Sponsorkurser

DentMan presenterar ”Allt du behöver veta om matristeknik vid anteriora, diastema, svarta triangeln och posteriora kompositer”

Det är tandläkare Johan Hagman som åter ger denna populära kurs. Se fram emot ett intensivt föredrag som spänner över flera ämnen. Johan uppskattade föreläsningsstil och förmåga att förklara komplicerade ämnen, gör att kursen är lämplig för i princip vem som helst.

DentMan är en SACD platinasponsor. Läs mer om DentMan här!

VOCO presenterar "Temporary Restorations"

Tandläkare Cecilia Ömo leder en Hands-on kurs som passar hela teamet. Det blir lite teori och patientfall som inledning. Sedan genomförs ett fall som är anpassat för alla teammedlemmar.

Cissi visar hur man använder temporära ersättningar som en förlaga till den permanenta terapin. Det blir vidare undervisning i glazing, tints samt hur man slipar in ytstruktur. Cissi går slutligen in på den röda estetiken och hur man kan manövrera gingivan.

VOCO är en SACD guldsponsor. Läs mer om VOCO här!

Program

Torsdag 16 mars

Kl. 10.00 – 16.00
Föreläsning med Johan Hagman
”Allt du behöver veta om matristeknik vid anteriora, diastema, svarta triangeln och posteriora kompositer”

Sponsor: Dentman

Kl. 16.30 -19.00
Föreläsning med Dr Cecilia Ömo
” Temporary Restorations”.

Sponsor: VOCO

Kl. 19.30 – 22.00
Get-together med mat och dryck

Fredag 17 mars

Kl. 09.00 – 17.00

Roxana Petcu & Dr Dan Lazar

Full workflow in an interdisciplinary rehabilitation”

Föreläsning för tandläkare, tandtekniker, medarbetare och studenter.

Kl. 17.00 – 18.00 After Work

Kl. 20.00   Middag i ”Gabys”

Kl. 23.00 – 01.00  Pachanga Pool Club med DJ

Lördag 18 mars

Kl. 09.00 – 17.00

Roxana Petcu & Dr Dan Lazar

”Full workflow in an interdisciplinary rehabilitation”

Föreläsning för tandläkare, tandtekniker, medarbetare och studenter.

PRISER

Samtliga priser anges exklusive moms. 

Kursen genomförs i samarbete med SACD:s sponsorer:

OM FÖRELÄSARNA:

OM FÖRELÄSARNA:

Dan Lazar, DDS

Dan Lazar tog examen från fakulteten för tandvård i Cluj-Napoca, Rumänien 2005. Därefter tog han genast del i forskarutbildningar i protetik och restorativ tandvård i Rumänien och Europa. Två år efter examen blev han lärare i restorativ tandvård på sitt gamla universitet.

Sedan 2009 föreläser Lazar i Rumänien och utomlands om ämnen som oral protetik, direkta kompositrestaureringar och dental fotografering. Dr Lazar har även publicerat flera artiklar om estetisk tandvård.

2016 startade han sin egen praktik, specialiserad på oral protetik och restorativ tandvård. Samma år grundade han – tillsammans med specialister – ”Lazar Learning”, ett privat träningscenter. Där ger de bland annat kurserna FOCUS och SHAPE.

”FOCUS – Se. Analysera. Planera” för fullständig dokumentation, diagnostik och tvärvetenskaplig behandlingsplan för patienten.

”SHAPE – Kompositfasader” fokuserar på steg-för-steg-procedurer för rekonstruktion med kompositfasader.

OM FÖRELÄSARNA:

OM FÖRELÄSARNA:

Roxana Petcu

Roxana Petcu har på kort tid etablerat sig som internationell föreläsare och kursgivare inom ledorienterad tandreglering.

Roxana Petcu tog examen från Tandläkarhögskolan i Timisoara, Rumänien 2011. År 2014 tog hon ytterligare en examen i tandreglering och dentofacial ortopedi vid samma universitet. Hon har fortsatt att specialisera sig inom tandreglering i flera kurser och fortbildningsprogram.

Idag utövar Petcu tandreglering i en tvärvetenskaplig grupp. Tack vare ett väl fungerande samarbete kan gruppen ta sig an komplexa tvärvetenskapliga fall. Fokus ligger på skelettförankring, segmentell ortodonti, att ställa korrekt diagnos samt ledorienterad tandreglering.

Under namnet Petcu – men även under namnet Roxana Rugina – har hon publicerat flera artiklar om tandreglering – protetiska tvärvetenskapliga behandlingsmetoder, skelettförankring och preprostetisk tandreglering.

Hon föreläser också i Rumänien och utomlands om ämnen som diagnostik, tvärvetenskaplig planering och skelettförankring i tandreglering. Tillsammans med Dan Lazar samt med Itamar Friedlaender och Johnny Barbur håller hon i utbildningar.

Bo bäst på Jazy's Resort

Det nya hotellet som tagit Göteborg med storm

Enkelrum: 2135 inkl. moms och frukost

Dubbelsrum: 2552 inkl . moms och frukost

För att boka: Skicka ett mail till sebastian@essgroup.se

Ange:  Förnamn, efternamn, mailadress, telefonnummer, samt om ni vill ha enkel eller dubbelrum., samt Ref: 246 SACD