fbpx

Contemporary Ceramic Restorations-Preparation of Anterior Teeth

Jason Smithson, UK

Med föreläsningar av Johan Hagman och Cecilia Ömo. Kurs i klinisk fotografering med Håkan Johansson och Anders Westberg.

Elite Park Avenue Hotel i Göteborg 12 – 14 maj 2022

En komplett approach till anteriora restaurationer, med helkeramiska fasader och kronor, som har både vertikala och horisontella marginaler. Tonvikten ligger på adhesivcementerade minimalt invasiva estetiskt tilltalande restaureringar: från behandlingsplanering, till preparering, avtryckstagning, framtagning av provisorier och slutlig cementering/efterbehandling. Banbrytande, evidensbaserad teoretisk kunskap kompletteras med en live Hands-on demonstration.

 

På kursen lär du dig:

Live demonstration:

Kursen äger rum på Elite Park Avenue på Kungsportsavenyn i Göteborg. Tryck på knappen för att komma till bokningen. 

Kursen genomförs i samarbete med SACD:s sponsorer.

Sponsrade föreläsningar

DentMan presenterar:

Modern kompositteknik med fokus på framtänder
Med Johan Hagman
Torsdag 12 maj kl. 13.00 -17.00

Minimalinvasiva kosmetiska behandlingar. Behandling av Black triangles. Injection moulding med Bioclear-metoden. Modern kariesbehandling.

Om Johan Hagman:

En av Sveriges mest kända och dedikerade tandläkare. Johan tilldelades år 2021 Sverkerpriset för sina fina arbeten med vävnadsbevarande kompositfyllningar. 2020 tilldelades Johan Praktikertjänsts pris Guldhjärtat, i kategorin Kvalitet.

GC Nordic presenterar:

Cusp to Cusp: Hands-On
Med Cecilia Ömo
Torsdag 12 maj kl. 17.15 - 19.15

Cusp to Cusp: Att restaurera med flowables

Vi fokuserar på de posteriora fyllningarna, hur du på ett snabbt, enkelt och kostnadseffektivt sätt använder flowables för dina klass I och klass II fyllningar

G-ænial Universal Injectable är ett universalt kompositmaterial för alla kvalitetsklasser i hela bettet.

Ett material med exceptionell styrka och nötningsresistens och ett hållbart estetiskt resultat över tid.

Om Cecilia Ömo: 

Som författare till den enda boken i Sverige om estetisk tandvård, är tandläkare Cecilia Ömo en självklar auktoritet på estetisk tandvård.

Cecilia är ackrediterad i AACD – American Academy of Cosmetic Dentistry, och är av hittils  sex personer som ackrediterats i SACD. Cecilia driver praktiken Birka Tandhälsa i Stockholm. 

FOTOKURS

Med Håkan Johansson och Anders Westberg

Håkan Johansson har hållit uppskattade kurser i fotografering för SACD flera gånger tidigare. Förra året introducerade Håkan en kollega från Unident: Anders Westberg. Två av Sveriges skarpaste dentala fotografer gav en kurs som var dubbelt så bra.

SACD:s fotokurser är alltid både uppskattade och välbesökta. Dessa kurser är aldrig  “samma visa i år igen “. Johansson och Westberg håller koll på de ständiga förändringarna inom dental fotografering och ger alltid förbättrade och uppdaterade  kurser.

Alla är välkomna. Kursen kommer att göra dem till bättre kliniska fotografer, försäkrar Håkan Johansson.

“Jag kommer att lära ut vad man behöver kunna om kameran. Folk känner inte till sina kameror. Men när de går därifrån så kommer samtliga medverkandes kameror vara optimalt inställda för klinisk fotografering.”

Kursinnehåll

SACD Vårmöte, 12-14 maj 2022 på Elite Park Avenue

Torsdag 12 maj

Kl 9.00 -13.00 Fotokurs med Håkan Johansson (f.d Unident) och Anders Westberg, Unident.

Kl. 13.00 -17.00 Sponsorföreläsning Bioclear med Johan Hagman
Sponsor: Dentman

Kl. 17.15 – 19.15 Hands-On med Cecilia Ömo.
Sponsor:GC Nordic AB

Kl. 20.00 – 22.00 Get-together med mat och dryck

Fredag 13 maj

Kl. 09.00 – 17.00 Dr Jason Smithson

Föreläsning
för tandläkare, tandtekniker, medarbetare och studenter

Kl. 17.00 – 18.00 After Work

Kl. 19.30 Middag

Lördag 14 maj

Kl. 09.00 – 17.00 Dr Jason Smithson

Föreläsning och ”Live hands on” för tandläkare, tandtekniker, medarbetare och studenter

 

Jason Smithson

Jason Smithson är en internationellt känd kosmetisk och rekonstruktiv tandläkare, tidigare etablerad på Harley Street i London.  Idag hållar han till i St Agnes, Cornwall där han ger utbildar i tandvård samt ger  odontologiska  juridiska expertvittnestjänster

Han anses vara ’Tandläkarens tandläkare’ och behandlar regelbundet andra tandläkare; många av dem reser från hela Storbritannien för att träffa honom. Dr Smithson är en “In Demand”-presentatör –  kanske den mest produktiva i Storbritannien. Han anses av sina kollegor vara en auktoritet inom estetisk tandvård och har föreläst för publik på alla kontinenter under de senaste tio åren. Han är en sann innovatör som banade väg för användningen av Dental Operating Microscope för att lära ut Direct Resin Artistry till andra tandläkare i Storbritannien. Jason har författat ett flertal artiklar och en bok om kronor inom estetisk tandvård.

Bo och upplev kursen på Elite Park Avenue