fbpx

Full Mouth Reconstruction

Dr Lukasz Lassmann, Polen

14 - 16 oktober 2021, Clarion Hotel, Stockholm

Full Mouth Reconstruction

Full Mouth Reconstruction ger en helhetssyn på bettrehabilitering. Från TMJ, tuggmuskulatur och CR till preparation och cementering. Lukasz har ett modernt förhållningssätt och med väl  underbyggda resonemang.

Under kursen specialstuderas anatomin kring den temporomandibulära leden och tuggmusklerna med särskilt beaktande av den centriska relationen. Kursdeltagarna får en uppdatering i de senaste rönen om bruxism, och lär om problem i den temporomandibulära leddisken.

Under kursen lär sig deltagarna:

  • att behärska den vertikala aspekten av ocklusion
  • att registrera ett bett under preparationen för tvärmontering – cross mounting.
  • hemligheter kring bettanpassning – bite equilibration.
  • om den ursprungliga LIP-tekniken, Dawsons manöver, DFA facebow registration, leaf gauge bite registration och mycket, mycket annat.  

Kursen genomförs i samarbete med SACD:s sponsorer.

Välkommen till SACD Årsmöte 14-16 oktober 2021 på Clarion Hotel Stockholm

Torsdag 14 oktober

Kortare kurser under dagen. Program kommer.

18.30 – 1930   SACD Årsmöte (endast för medlemmar)

Kl. 19.30 – 22.00   Get-together med mat och dryck

Fredag 15 oktober

Kl. 09.00 – 17.00 Dr Lukasz Lassmann

”Full Mouth Reconstruction”.
Föreläsning för tandläkare, tandtekniker, medarbetare och studenter

Kl. 17.00 – 18.00  After Work

Kl. 19.30   Middag med underhållning

Lördag 16 oktober

Kl. 09.00 – 17.00 Dr Lukasz Lassmann

”Full Mouth Reconstruction”.
Föreläsning för tandläkare, tandtekniker, medarbetare och studenter.

Fredag 12e oktober 9:00-17:00 /
Lördag 13e oktober 9:00-17:00

Dr Luca Dalloca tog sin examen på Tufts University School of Dental Medicine, Boston, USA och vid University of Pavia hemma i Italien.

Han fördjupade sig i protetik vid U.C.L.A, USA. Han har också ett C.D.T betyg från Dental Technology Institute i Orange, USA samt från Dental Technologi Casati i Milano, Italien.

Han är gästprofessor i estetisk tandvård vid University of Iberoamericana i Santo Domingo och vid Manchester University, Storbritannien.

Han har haft akademiska uppdrag vid universitetet i Siena samt Tufts University School of Dental Medicine, Boston, USA. Dr Dalloca skrivit flera artiklar inom estetisk tandvård och har varit internationell föreläsare sedan 1993. Han har vidare varit ordförande för European Society of Cosmetic Dentistry.

Roberto Iafrate

Lördag 13e oktober 9:00-17:00

Roberto Iafrate skolades till tandtekniker vid Istituto E. Medi di Frosinone, Italien.

Född i England och verksam i London studerade han för Michael Kempton. Han flyttade till Italien och öppnade sitt eget lab 1989. Sedan 1995 samarbetar han med Dr. Dalloca i Milano. Även han har skrivit flera vetenskapliga artiklar och är international föreläsare. Medlem i European Society of Cosmetic Dentistry där han ansvarar för tandteknologiska vetenskapliga programmet.

Teknikerna kommer att få lära sig att göra skalfasader på tänder med minimal preparation/ ingen avverkning alls s k additativa skalfasader.
Mr Roberto Iafrate kommer att visa en teknik med platinafolie;  första och andra bränningen, glaze och sist hur man tar bort foliet.

Om Lukasz Lassman

Sedan starten av sin yrkeskarriär har Dr Lassmann specialiserat sig på estetisk tandvård, bettrekonstruktioner  och temporomandibulär dysfunktion, TMD.

Dr Lassmann lägger särskilt stor vikt vid minimalt invasiva behandlingstekniker. Han är en stark förespråkare av mikroskopet som arbetsredskap och arbetar efter ett holistisk, tvärvetenskapligt förhållningssätt.

Lassmann leder utbildningscentret Master Level i Polen, samt den egna Dental Sense-kliniken. Han är medlem i den polska akademin för estetisk tandvård och International Congress of Oral Implantologists.

Lassmanns föreläsningar hemma i Polen är ofta spektakulära. Han gillar att använda 3D-animationer, påkostade videoklipp och andra digitala visuella hjälpmedel.

Torsdagens kurser

Inspirationsföreläsning med Dental Business Group
Vad ambitiösa tandläkare bör veta om dentalbranschen

Torsdag 10 oktober 16.00 - 18.00

Branschen förändras och genom vår pedagogik, våra system och metoder skapas förutsättning att bli en av de tandvårdsaktörerna som lyckas bäst. Vi har arbetat med utveckling av tandvårdskliniker i snart 20 år – men inte förrän nu börjar vi bli riktigt bra på det vi gör. Allt fler privattandläkare vill nå längre med sitt företagande. Det finns mycket som ni kan göra alldeles på egen hand och Dental Business Group vill gärna bjuda på sina bästa tips just nu.

Ni är redan starka

Allt fler patienter är villiga att satsa rätt stora pengar på att göra kosmetiska och estetiska förbättringar. Era team är drivna, smarta och hanterar dagligen komplexa problem. Ni är dessutom väldigt attraktiva för potentiella efterträdare vid generationsskiften.

Men det finns utmaningar

Ni som driver en privat tandläkarpraktik med högkvalitativ tandvård är det svårt att prioritera och fördela de aktiviteter, förutom de kliniska, som skall till för att lyckas bli riktigt framgångsrika. Och – de flesta av er har svårt att ta skäligt betalt. Fast ni verkligen behöver pengarna eftersom ni vill utveckla tandvården, eller hur?

Åsa Lindgren & Maria Stiernstedt
Dental Business Group

UR KURSINNEHÅLLET:


• En tandvårdsmarknad i förändring
• Utmaningar och möjligheter i er verksamhet
• De viktigaste dentalekonomiska verktygen
• Hur värderas en tandvårdsklinik

Fotokurs med Håkan Johansson

Torsdag 12 oktober mars


Håkan Johanssons fotokurs  är näst intill standard i SACD:s utbud.  Till vardags produktansvarig Klinisk Foto på Unident AB, ger Johnasson kurser i dental fotografering i Sverige och Danmark.

Tyngdpunkten på Håkans kurs ligger på fotografering för SACD-ackreditering. Men Håkan har mycket att tillföra i stort och smått, allt för kursdeltagarna förstår kameran bättre och utvecklar ett fotografiskt tankesätt.

“Jag kommer att lära ut vad man behöver kunna om kameran. Folk känner inte till sina kameror. Men när de går därifrån så kommer samtliga medverkandes kameror vara optimalt inställda för klinisk fotografering”

Kursen blir både teoretisk och praktisk. Fokus blir på viktiga frågor som hur man hanterar bildfiler enligt SACDs krav på format/Vilka bilder ska tas/Hur ska dessa bilder tas.
Alla är välkomna. Även de som inte skall ackreditera sig. Kursen kommer att göra dem till bättre kliniska fotografer, försäkrar Håkan Johansson.

Bo och upplev kursen på Clarion Hotel

Rumspriser:

Rumspriset är angivet per rum per natt inklusive frukostbuffé och moms. Incheckning från kl 17:00, utcheckning senast kl 10:00.

Bokningslänk kommer.
Använd webbläsare Google Chrome eller Mozilla Firefox