Dr. Marshall Hanson, DDS, FAACD

Ellery Beach House, Lidingö, 17-18 maj 2024

Undetectable dentistry

Dr. Hansons vision har hela tiden varit att skapa “ospårbar tandvård” (undetectable dentistry). Det är en vision om en tandvård som utförs på mest minimalt invasiva sättet som är möjligt. Han gick med i AACD 2004. Efter sin AACD-ackreditering, fortsatte han och erhöll den kanske högsta titel en kosmetiskt specialiserad tandläkare kan uppnå:  AACD Accredited Fellow, nr 69. 

Hanson föreläser internationellt och leder kurser i moderna kosmetiska tandvårdsbehandlingar. Han medverkar regelbundet i tandläkartidskrifter, som AACD:s  The Journal of Cosmetic Dentistry.

Arté Smile Design Center

Hanson praktiserar tandvård i en förstad till Salt Lake City i USA. Hemmakliniken heter Areté Smile Design Center. Klinikens motto är att utmana status quo för tandvård och återgå till tandvårdens grundläggande ideal: patientens hälsa, tillfredsställelse, självförtroende och livskvalitet.

Föreläsning hos AACD

2022 höll Hanson en kurs för AACD med titeln Non-Invasive Smile Enhancement with Direct Composite Veneers. Kursen skapades för att bemöta konsumenters krav på estetiska lösningar med minimal eller inga irreversibla ingrepp på tandsubstans. Inför kursen lovade Hanson att öka deltagarnas kunskap om direktkompositer och andra minimalt invasiva behandlingsalternativ.

Hanson vill också ändra deltagarna synsätt på direktkompositer. Tandläkare som kan erbjuda sina patienter behandlingsalternativ med hög estetik, som samtidigt är minimalt invasiva, kommer att bli alltmer eftertraktade, sammanfattade Hanson.

Kort presentation av Marshall Hansons
"Noninvasive Smile Enhancement Course" för AACD 2022.

Intervju med Marshall Hanson inför AACD:s möte i Orlando 2022

Marshall Hansons kurs äger rum på Ellery Beach House
Lidingö, 17-18 maj 2024

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se

Kakor

På sacd.se använder vi nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera optimalt för användare. Vi använder också kakor för webbanalys så att vi kan förbättra vår webbplats. Klicka på knappen för att godkänna våra förutsättningar.