Därför är jag medlem i SACD

Tandläkare Martha Wedenmark, Göteborg Medlem sedan 2002

Kollegialt utbyte, träffa likasinnade och växa som tandläkare och som person. För att utmana sig själv på ett sätt som man kanske inte hinner med i vardagen. Och att man får lära sig att det finns kvalitet.

För mig är det viktigt att lyfta blicken lite, så att man inte fastnar i rutiner. Att kunna ha ett mål att sikta emot. Jag minns känslan på mitt första AACD-möte som var i San Diego. Där man blev man så peppad! Vi som var där var så ambitösa. Vi engagerade oss och vi tog oss tid. Vi kände att vi gjorde något speciellt för våra patienter. Den peppingen finns ju inte i Sverige. Det är lite osvenskt. Det tyckte jag var bra.

Sen har vi haft många fina kurser här i Sverige. Douglas Terry var i Malmö och höll en Hands-On för några år sedan. Han kommer ju till våren igen. Det gillar jag, enklare lösningar; att man inte behöver använda fasader. Man måste inte använda porslin överallt, man kan även använda kompositer.

Italienaren Mauro Fradeani minns jag väldigt väl. Han hade väldigt fina arbeten. Och Dennis Wells, när han berättade om sociala medier och om att filma sin mottagning och filma sina patienter. Det är också väldigt osvenskt. Hans arbete med sin tekniker Nelson Rego var häftigt.

Sen får vi inte glömma kursen med Erik Lenartsson, Michael Karlstén och Przemek Seweryniak. Det var ju svenska duktiga tandtekniker och tandläkare som implementerat allt det man hört om på andra ställen.

tandlakarewedenmark.se

Medlemskap i SACD gör dig ständigt uppdaterad. Och du får ett fantastiskt nätverk på köpet.