fbpx

Grand Hôtel Stockholm 20-22 oktober 2022

20 år av funktionell, förutsägbar, estetisk tandvård

Uppdaterad repris på klassisk kurs | Fördjupningskurser | Mingel & hemliga gäster | Paneldebatt | Massivt artistuppbåd

Grand Hôtel Stockholm
20-22 oktober 2022

20 år av funktionell, förutsägbar, estetisk tandvård

Uppdaterad repris på klassisk kurs. Fördjupningskurser. Mingel & hemliga gäster. Paneldebatt. Massivt artistuppbåd.

TRE AV SVERIGES FRÄMSTA INOM ESTETISK TANDVÅRD

2017 gav de kursen ”Mjuka och Hårda Estetiska Aspekter” för SACD. Något liknande hade aldrig presenterats i Sverige.

Det var den första SACD-kursen med svenska föreläsare, som föreläste på svenska och utgick ifrån svenska förhållanden.  Michael Karlstén, Przemek Seweryniak och Erik Lennartsson föreläste utifrån varsin specialitet. Det blev en av de mest omtalade kurserna i akademins historia.

Tre unika föreläsare

De tre är upptagna med egna föreläsningar och egna projekt. Inför SACD:s jubileum lyckades vi övertala dem att återförenas.  Det är ett verkligen ett unikt tillfälle att uppleva dem tillsammans.

20 år tillsammans

SACD:s 20-årsjubileum faller in samtidigt med föreläsarnas 20 årsjubileum. De har jobbat tillsammans i 20 år. Den uppdaterade kursen ger ett 20-årsperspektiv på estetisk tandvård och kirurgi i Sverige – samt var vi står idag. De sista årens uppsving – jämförbart med det i USA på 1990-talet – analyseras och diskuteras.

TRE DAGAR AV UTBILDNING OCH FEST

Torsdagen är fylld av fördjupningskurser. Vi samlas som vanligt på kvällen på Get-together. David Hellenius – känd från TV 4: ”Hellenius Hörna” – underhåller oss och leder en paneldebatt. En av hans gäster blir ingen annan än Kristofer Greczula. På fredag fortsätter vi festligheterna med en galamiddag med underhållning av Isaac & The Soul Company. Klädkoden är Cocktail Attire.

Ett flexibelt program

Som vanligt går det att välja det traditionella kurspaketet för tandläkare, tandtekniker och medarbetare, som inkluderar huvudkursen ”20 år av funktionell, förutsägbar, estetisk tandvård” samt torsdagens Get-together och fredagens galamiddag. Du kan också välja att enbart gå torsdagens kurser och lägga till Get-together och middag som tillval.

TRE SPÄNNANDE SPECIALKURSER

Provisorium - en viktig byggsten i protetiken. Kurs med Hannah Sjöholm

Föreläsning för tandsköterskor, hygienister och receptionister. Hannah Sjöholm är tandsköterskan som ger kurser i oral protetik. Sjöholm är författare till boken Protetik, som är just en bok om protetik riktad till tandsköterskor. Sjöholm utsågs 2019 till Årets tandsköterska.

Hakan-fotokurs-sacd

Fotokurs med Håkan Johansson och Anders Westberg

Dental fotografering blir allt mer aktuellt för varje år som går. Kursledare är Håkan Johansson och Anders Westberg är uppdaterade med de bästa tipsen om fotografering i praktik och labb.

ALL about MiYO! Tips and Tricks for an easy handling and perfect results

Vi har glädjen att kunna erbjuda en kurs i det eftertraktade systemet MiYo. Kursen är speciellt avsedd för tandtekniker. Föreläsare är CDT Stefan Müller, verksam i Frankfurt, Tyskland. Müller är tandtekniker sedan 1989, tidigare lab-chef och sedan 2007 chef för teknisk support med fokus på tandkeramik på Smiledentity. LÄS MER

TRE UNDERFUNDIGA UNDERHÅLLARE

David Hellenius är känd från flera TV-program och filmer. Ni har säkert sett honom i Let’s Dance och Hellenius Hörna. Kristofer Greczula släppte 2022 sitt första album, med soft tänkvärd musik. Jacob The Magician bjuder  på trolleri, inspiration och bus. Håll i plånböckerna! 

TRE BLISTRANDE BLÅSARE

..som utgör kärnan i Sveriges främsta partyband:

Isaac & The Soul Company

Det här gänget känner vi från förr. Vi vet att de levererar. Enligt ryktet är de bannlysta i Egypten eftersom till och med mumier börjar hoppa och dansa när de drar igång

TRE ...

...NEJ SEX SPONSORKURSER!

Torsdag 20 oktober 10.00-16.00
Allt du behöver veta om matristeknik vid anteriora, diastema, svarta triangeln och posteriora kompositer

Johan Hagman är en väl känd tandläkare och ofta anlitad kursgivare. 

Johan har bidragit till att modernisera komposittekniken inom svensk tandvård. På praktiskt inriktade kurser och föreläsningar delar han med sig av sina djupa kliniska kunskaper. Johan föreläsningsstil är inspirerande och medryckande som förmedlar svåra passager även till noviser på området. 

Johan Hagman är innehavare av Praktikertjänst Tandvårds kvalitetscertifikat.  2020 tilldelades han Praktikertjänsts pris Guldhjärtat. År 2021 tilldelades han Sverkerpriset. 

SPONSOR:

 

Torsdag 20 oktober 10.00-17.00
Invisalign - en självklar del i din estetiska behandling

”Att arbeta med Invisalign har blivit en självklar del i den estetiska tandvården. Noggrann utredning följt av en multidisciplinär terapiplanering förbättrar förutsägbarheten och det slutliga resultatet.”

Föreläsarna

Andreas Storvik: Har sedan 15 år drivit privat klinik i Borås med särskilt intresse för ortodonti i olika former och föreläser om Invisalign. Tillsammans med Mobin avlagt PGDip inom aligner behandling vid Dental School of London.

Mobin Fakhary driver Malmö Tandläkarcenter. En stor del av hans vardag består av Invisalignbehandlingar och estetisk tandvård. Han är föreläsare och håller både nationella och internationella föreläsningar inom Invisalign.”

SPONSOR:

Torsdag 20 oktober 10.00-17.00
Invisalign - en självklar del i din estetiska behandling

”Att arbeta med Invisalign har blivit en självklar del i den estetiska tandvården. Noggrann utredning följt av en multidisciplinär terapiplanering förbättrar förutsägbarheten och det slutliga resultatet.”

Föreläsarna

Andreas Storvik: Har sedan 15 år drivit privat klinik i Borås med särskilt intresse för ortodonti i olika former och föreläser om Invisalign. Tillsammans med Mobin avlagt PGDip inom aligner behandling vid Dental School of London.

Mobin Fakhary driver Malmö Tandläkarcenter. En stor del av hans vardag består av Invisalignbehandlingar och estetisk tandvård. Han är föreläsare och håller både nationella och internationella föreläsningar inom Invisalign.”

SPONSOR:

Torsdag 20 oktober 13.00-14.30
Premolar and molar composite restorations, evidence based protocols for a good functional and esthetic result

Martin Hoftvedt

The lecture will adress documented protocols for successfull premolar and molar composite restorations. Correct use of matrixes, layering and indications for which type of composite will be discussed.

Dr. Martin Hoftvedt, dentist at own private practice in Oslo, instructor in clinical dentistry at University of Oslo, Faculty of Dentistry, Norway and leader of the post-education program of Oslo Dental Association.
Lecturer in Norway and abroad as well as author of different case reports for The Norwegian Dental Association and many different dental companies, including, VOCO, 3M, GC and Dentsply Sirona. Member of GC and Kulzer Nordic Restorative Advisory Board.

SPONSOR:


 

 

Torsdag 20 oktober 15.00 -17.00
Förenkla din vardag - cementera mer adhesivt

Wissam Dirawi

Genomgång av det senaste inom moderna dentala cement och cementeringstekniker.

Reducera antalet cement på kliniken och få bättre resultat. Låt cementet göra jobbet åt dig och inte tvärtom. Var står vi idag? Adhesiv cementering – steg för steg. Hur skall keramer förbehandlas? Kan du påverka det estetiska utfallet med rätt cement? Utmana dig själv och tänk nytt! Föreläsare: Wissam Dirawi.

SPONSOR: 

Torsdag 20 oktober 10.00 – 12.00 
Injection Moulding Technique

Amir Pirhayati

Med ett genuint intresse för den kosmetiska delen av tandvården, strävar tandläkare Amir Pirhayati alltid efter att förbättra sig själv och sitt arbete.

Amirs tandläkarkarriär efter examen präglas av hittills ca 45 kurser inom tandvården. Han behärskar bl.a. minimal invasiv tandvård och har utbildat sig hos några av världens främsta inom kosmetisk och digital tandvård. Amir har även licens för att arbeta i England och är registrerad hos GDC.

SPONSOR:

Torsdag 20 oktober
13.30-14.30 Digital ansiktsbåge
15.00-17.00 Ceramill DRS

DIGITAL ANSIKTSBÅGE

Problemfria restaureringar med en knapptryckning – 100 % digital. Missa ej detta tillfälle att få en intressant föreläsning om världsnyheten Zebris för digital bettregistrering.

Vi går igenom hela arbetsgången live av den digitala ansiktsbågen, samt mjukvaran. Alla känner vi sedan tidigare till Artex ansiktsbåge, som genom åren blivit ett begrepp i världen. Nu kommer den digitala uppföljaren.

Föreläsare:
Laurine Hamdar
Tandtekniker, produktspecialist på Amanngirrbach

CERAMILL DRS

Ta nästa steg i din digitala produktion på klinik. Ceramill DRS skapar en helt ny digital möjlighet för tandläkaren att ha en egen in-house produktion. Från digital skanning till fräst slutkonstruktion på kliniken. Det världsunika digitala konceptet visas live från skanning till produktion. Missa inte chansen att ta din klinik till en ny nivå av lönsamhet både i ekonomi och tid, för första gången visat i Sverige.

Föreläsare:
Laurine Hamdar
Tandtekniker, produktspecialist på Amanngirrbach

SPONSOR:

PROGRAM

Scholanderska Rummet

12.00 – 17.00     MiYO Dental Systems.

Föreläsning för tandtekniker.

Royals Festvåning

10:00 – 14:00      Fotokurs med Håkan Johansson och Anders Westberg

14.15 – 15.15      Ackrediteringsseminarium

15.15 – 16.45      Ackrediteringsskrivning

17.30 – 18.30      SACD Årsmöte (endast för medlemmar)

Mårten Winges rum

10:00 – 16:00      Allt du behöver veta om matristeknik vid anteriora, diastema, svarta triangeln och posteriora kompositer

Föreläsning med Johan Hagman.  Sponsor: Dentman.

Blasierummet

10.00 – 17.00      Ta dina Invisalign-kunskaper till nästa nivå.

Föreläsning med Mobin Fakhary och Andreas Storvik.  Sponsor: Align Tech.

Uppsala

10.00 – 12.00      Injection Moulding Technique

Föreläsning med Amir Pirhayati.  Sponsor: GC.

13.00 – 14.30      Premolar and molar composite restorations, evidence-based protocols for a good functional and esthetic result

Föreläsning med Martin Hoftvedt. Sponsor: VOCO.

15.00 – 17.00      Förenkla din vardag- cementera mer adhesivt!

Föreläsning med Wissam Dirawi. Sponsor: Kuraray Noritake.

Oscarssalongen

OBS:Dubbel kurs. Två kurser till priset av en!

13.30 – 14.30      Digital ansiktsbåge

15.00 – 17.00      Ceramill DRS

Föreläsningar med Laurine Hamdar. Sponsor: Denthouse.

Vinterträdgården

18.30                     Get-together

Mat och dryck framdukat.

18.30 – 20.00      Paneldebatt

Moderator: David Hellenius.

20.00                     Hellenius Hörna Special med särskilda gäster Jacob The Magician

                                 och Kristofer Greczula

Vinterträdgården

08.30 – 09.00      Morning session med Jacob The Magician för alla

09.00 – 15.00      20 år av funktionell, förutsägbar, estetisk tandvård

Föreläsning för tandläkare, tandtekniker och studenter. Med Michael Karlstén, Erik Lennartsson och Przemek Seweryniak.

15.00 – 16.00      After Work

19.00 – 20.00      Välkomstdrink på Royals Terrass

20.00 – 01.00      Jubileumsmiddag med underhållning

Med Isaac & The Soul Company, med gäster.
Klädkod: Cocktail Attire

Royals Festvåning

09.00 – 15.00    Provisorium – En viktig byggsten i protetiken

Föreläsning för tandsköterskor, hygienister och receptionister, med Hannah Sjöholm

Lokal Stockholm

09.00 – 16.00      20 år av funktionell, förutsägbar, estetisk tandvård

Föreläsning för tandläkare, tandtekniker och studenter. Med Michael Karlstén, Erik Lennartsson och Przemek Seweryniak.

Scholanderska Rummet

12.00 – 17.00     MiYO Dental Systems. Föreläsning för tandtekniker.

Royals Festvåning

10:00 – 14:00      Fotokurs med Håkan Johansson och Anders Westberg

14.15 – 15.15      Ackrediteringsseminarium

15.15 – 16.45      Ackrediteringsskrivning

17.30 – 18.30      SACD Årsmöte (endast för medlemmar)

Mårten Winges rum

10:00 – 16:00      Allt du behöver veta om matristeknik vid anteriora, diastema, svarta triangeln och posteriora kompositer. Föreläsning med Johan Hagman.  Sponsor: Dentman.

Blasierummet

10.00 – 17.00      Ta dina Invisalign-kunskaper till nästa nivå. Föreläsning med Mobin Fakhary och Andreas Storvik.  Sponsor: Align Tech.

Uppsala

10.00 – 12.00      Injection Moulding Technique. Föreläsning med Amir Pirhayati.  Sponsor: GC.

13.00 – 14.30      Premolar and molar composite restorations, evidence-based protocols for a good functional and esthetic result. Föreläsning med Martin Hoftvedt. Sponsor: VOCO.

15.00 – 17.00      Förenkla din vardag- cementera mer adhesivt!. Föreläsning med Wissam Dirawi. Sponsor: Kuraray Noritake.

Oscarssalongen

OBS:Dubbel kurs. Två kurser till priset av en!

13.30 – 14.30      Digital ansiktsbåge  15.00 – 17.00      Ceramill DRS. Föreläsningar med Laurine Hamdar. Sponsor: Denthouse.

 

Vinterträdgården

18.30      Get-together. Mat och dryck framdukat.

18.30 – 20.00 Paneldebatt. Moderator: David Hellenius.

20.00 Hellenius Hörna Special med särskilda gäster Jacob The Magician och Kristofer Greczula

Vinterträdgården 

08.30 – 09.00      Morning session med Jacob The Magician för alla

09.00 – 15.00      20 år av funktionell, förutsägbar, estetisk tandvård. Föreläsning för tandläkare, tandtekniker och studenter. Med Michael Karlstén, Erik Lennartsson och Przemek Seweryniak.

15.00 – 16.00      After Work

19.00 – 20.00      Välkomstdrink på Royals Terrass

20.00 – 01.00      Jubileumsmiddag med underhållning. Isaac & The Soul Company med gäster. Klädsel: Cocktail Attire.

Royals Festvåning

09.00 – 15.00    Provisorium – En viktig byggsten i protetiken. Föreläsning för tandsköterskor, hygienister och receptionister, med Hannah Sjöholm

Lokal Stockholm

09.00 – 16.00      20 år av funktionell, förutsägbar, estetisk tandvård. Föreläsning för tandläkare, tandtekniker och studenter. Med Michael Karlstén, Erik Lennartsson och Przemek Seweryniak.

The Grand Experience

  • Superior rum med utsikt över slottet och vattnet. Pris: enkel 4400 kr / dubbel 4800 kr
  • Superior rum mot sidogata/gård. Pris: enkel 3300 kr / dubbel 3700
  • Enkelrum mot sidogata/gård (Notera att sängen är 120 cm bred och rummet 15-20 kvm) Pris: 2800

Priset gäller per rum per natt och inkluderar frukost, WiFi, moms och fri entré till  gym. Entré till Spa & Fitness kostar 650 kr / per person och dag. Åldersgräns för Spa är 16 år.

Incheckning från kl. 15.00 / Utcheckning senast kl. 12.00

Avbokning måste ske senast kl 12.00 dagen innan ankomst för att undvika debitering. För att boka behöver gästen garantera med ett kreditkort. Tillgänglighet 19 – 22 okt, så länge lagret räcker.

PRISLISTA

SAMTLIGA PRISER ANGES EXKLUSIVE MOMS

20 ÅR AV FUNKTIONELL, FÖRUTSÄGBAR, ESTETISK TANDVÅRD. 20-22 OKTOBER.

Get-together, luncher, fika, AW och middag fredag kväll ingår i kongressavgiften för tandläkare, tandtekniker. För medarbetare ingår lunch under fredagen.

 

Luncher och fika ingår i kongressavgiften för studenter.
ANTAL PLATSER: 215 (varav 10 är reserverade åt studenter. )

FÖRDJUPNINGSKURSER

FÖR SACD:s MEDLEMMAR

SPONSORKURSER

MAT OCH UNDERHÅLLNING

Torsdagsprogramet med Get-together och underhållning, samt fredagsprogrammet med middag och underhållning  ingår i  kursavgiften för Tandläkare, Tandtekniker och Medarbetare som deltar  i huvudkursen. Priserna nedan gäller för de som inte deltar i huvudkursen ”20 år av funktionell, förutsägbar, estetisk tandvård” med Michael Karlstén, Przemek Seweryniak och Erik Lennartsson. 

Bilder från ”Mjuka och Hårda Estetiska Aspekter” på Grand Hôtel i Stockholm år 2017