fbpx

Ronny vann resan till AACD i San Diego

Ronny Rukiqi vid Tandläkarhögskolan i
Göteborg har tilldelats SACDs resestipendie för 2018

Årets vinnare av SACD resestipendium heter Ronny Rukiqi. Han går på termin nio på Tandläkarhögskolan i Göteborg. I april 2019 far han till San Diego, USA och AACDs årliga utbildningskonferens.

Ronny mottog stipendiet under en ceremoni i samband med SACDs Höstkurs på Grand Hôtel, Stockholm i oktober. Juryns motivering löd så här:

” Ronny har under studietiden till tandläkare uppvisat ett genuint intresse för kosmetisk/estetisk tandvård. Han har deltagit i ett flertal kurser med denna inriktning bl.a. SACDs vårkurs 2018 med Hugh Flax. Han har dessutom fotodokumenterat flera fall utförda av honom på tandläkarhögskolan. SACDs styrelse ser i Ronny Rukiqi en medlem som i framtiden kommer att vara en god representant för SACD.”

Ronny, grattis till stipendiet!
– Tack!
Varför sökte du stipendiet?
– Det passade med det jag just höll på med, och det vi just hade gjort i skolan. Så jag bestämde mig för att försöka.
Vad tog du fasta på?
– Jag tog med mig en del saker från andra föreläsare. I Göteborg hade vi Sverker-dagen. Där det var föreläsare från brittiska akademin för kosmetisk tandvård. Sedan har jag haft lite tur med patienter. Jag har fått göra ett antal behandlingar, varav några som kunde räknas som estetiska behandlingar. Det är ju inte alla som får det tillfället i skolan.
– Vi har väldigt bra kameror på skolan. Den möjligheten tog jag vara på. Jag tycker att det är ganska kul med fotografi. Så jag hade gjort bilddokumentationer på fall jag gjort redan tidigare, innan jag ens kände till stipendiet.
Hur är attityden till kosmetisk tandvård bland studenter idag?
– Det är väldigt många som är intresserade. Det florerar väldigt mycket material i sociala medier. Så det är många som ser detta och är med i utvecklingen. Däremot kan man inte säga att skolan har betonat detta.
Vad tycker du är mest intressant i dagens utveckling?
– Digitala lösningar! Jag tycker det är väldigt intressant med digitala scanrar, att man snabbt kan analysera med god precision. Att man kan analysera på ett annat sätt, istället för att bara titta. Sedan kan man inte förlita sig enbart på digitala lösningar. Det blir ett komplement till det som finns idag.

Studerar du till tandläkare eller tandtekniker? Är du intresserad av estetisk och kosmetisk tandvård? Sök SACDs resestipendie Introduktion till Estetisk Tandvård. Varje åker en stipendiat till Nordamerika för besök på AACD Annual Meeting.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se