fbpx

Stipendierapporten klar: Läs om Amandas fantastiska resa till Las Vegas​

Jag landade sent på flygplatsen på onsdagen innan kursstart. Det var varmt och skönt ute och jag var riktigt pirrig inför de kommande dagarna. Hade planerat en rejäl resrutt innan kursen började för att få se mig lite runt i de fantastiska landskapen som omger Las Vegas.”​

Ja, så börjar Amanda Nygren berättelsen om sitt resestipendium. Amanda Nygren, som är tandläkarstudent, utsågs 2016 till SACD:s första resestipendiat. I våras följde hon med den svenska delegationen till AACD:s Annual Scientific Session i Las Vegas, USA. Stipendiets titel är Introduktion Till Kosmetisk Tandvård. AACD:s årliga möten är de främsta inom kosmetiska tandvård i världen. Ett besök där torde vara den bästa introduktion en student kan få.

Mängder av intressanta föreläsningar

Amanda Nygren deltog som en självklar medlem i den stora svenska delegationen. Hon nyttjade det enorma utbudet av föreläsningar och workshops. Hon fick en uppfattning om hur omfattande en AACD-ackreditering kan vara. Hon upptäckte de många fördelarna och möjligheterna med botox-behandlingar. Hon bevittnade hur en kirurgisk teknik hissade upp läppen på en patient och gav patienten ett helt nytt utseende och hon stötte på en gammal mentor och förebild, som visade hur man sluter diasteman med hjälp av preparationsfria fasader.

Andra slags studier

Det fanns också tid att prova hotellets enorma poolområde, samt gå på den traditionella baren och därefter studera nattlivet på The Strip och resten av Vegas. Läs själv om Amandas fantastiska resa i hennes egna ord i sin helhet!

2017 instiftades SACD:s årliga Resestipendium “Introduktion till Estetisk Tandvård”. Syftet med stipendiet är att stimulera och stärka intresset för estetisk tandvård bland blivande tandläkare och tandtekniker. Stipendiaten tilldelas en studieresa till moderorganisationen American Academy of Cosmetic Dentistry’ s årliga utbildningskonferens. År 2017 ägde den rum i Las Vegas. Amanda Nygren, student vid tandläkarhögskolan vid Karolinska Institutet, blev 2017 års stipendiat.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Mattias Larsson Aqua Dental, Stockholm mattias.lasrsson@aquadental.se

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se