fbpx

Ett 80-tal tandläkare och tandtekniker fick lyssna till en världsauktoritet på kompositmaterial för ”alla fall från de enklaste till de mest komplexa”.​

Dr. Newton Fahl undervisade i ”att utveckla möjligheterna att återskapa tandens normala anatomi med avseende på färg och form och alla detaljer som behövs för att förstå ljusets inverkan på det visuella såsom opacitet, transparens, skuggor, nyans och mycket mer.”

SACDs president Antoinette tackar N. Fahl under middagen för den fantastiska föreläsningen och överlämnar en plakett från SACD.

Dr. Newton Fahl DDS MS

påbörjade sin långa resa i Curitiba i Brasilien, fastnade i snökaos i Paris men kom till Stockholm i god tid för att leda tvådagarskursen ”Mastering Composite Artistry” i regi av SACD. Kursen som ägde rum på Clarion Hotel Sign den 15 och 16 mars innefattade såväl teori som praktiska övningar, s.k. hands-on.

Han kom, han såg, han segrade!

Världsledande tandläkare, konstnär och pedagog. En mycket lyckad utbildning i kompositmaterial med Dr Newton Fahl. Han kom, han såg, han segrade! Som vanligt var glädjen hög även mellan kurserna. Ett 80-tal tandläkare och tandtekniker kom till kursen. De fick lyssna till en världsauktoritet på kompositmaterial för ”alla fall från de enklaste till de mest komplexa”. Dr. Newton Fahl undervisade i  att utveckla möjligheterna att återskapa tandens normala anatomi med avseende på färg och form och alla detaljer som behövs för att förstå ljusets inverkan på det visuella såsom opacitet, transparens, skuggor, nyans och mycket mer. “Min far var lärare och av honom har jag ärvt lusten och förmågan att undervisa”, berättade Dr. Fahl. Det bild- och videomaterial han använde under de två dagarna var lysande. Kursdeltagarna förstod, övertygades och betogs.

Så här säger Barbro Berg, SACD Ackrediterad, om Dr. Newton Fahl:

En Maestro! Det är fantastiskt att få lyssna till ett världsnamn, en maestro, här hemma i Sverige. Newton Fahls pedagogik är briljant, hans engelska är lättbegriplig. Han talar inte bara om vad som går att göra med komposit, han visar egna exempel på att det är genomförbart. Just att få se och inspireras av vad han har åstadkommit med komposit, det är den verkligt goda pedagogiken! Mina egna erfarenheter går hand i hand med Newton Fahls. Det är roligt att uppleva att någon mer på denna jord visar och demonstrerar vad som kan uppnås med komposit, ler Barbro Berg.

“Man är rädd att missa en sekund av Dr Fahls ordflöde. Man vill falla baklänges i hänförelse efter varje fallpresentation”.

Gunilla Berglund, Tandläkare