fbpx

Därför är jag medlem i SACD

Tandtekniker Per Ekblom, Stockholm. Medlem sedan 2011.

“SACD har givit mig en möjlighet att vidareutbilda mig på ett meningsfullt sätt. Tandtekniker och tandläkare i Sverige har inga krav på att vidareutbilda sig. Man kan om man vill. Men det går att arbeta i 40 år med patienter, utan att lära sig ny teknik eller nya metoder.”

“SACD är ett forum där man kan ge sig själv vidareutbildning och få diplom på det. Ackrediteringen – det är den som är huvudsyftet med AACD och SACD.”

“Jag valde att ta den svåra ackrediteringen först, hos AACD. Det gjorde jag som första europeiska tandtekniker. Min plan är att är att stanna kvar inom SACD, ackreditera mig och bli en mentor för generationer som kommer.”

“Av föreläsare minns jag Mauro Fradeani och Christian Coachman. Men egentligen finns det ingen enskild föreläsare som levererar den ultimata sanningen; så att: ”Wow nu kan jag sluta att vara medlem”. Nej, det är en pågående process. Ackrediteringen är en form av bevis på att man gått igenom den här processen, den här lärandeprocessen.”

“En annan viktig sak inom SACD är det psykologiska utrymmet för att misslyckas. Att misslyckas är en förutsättning för att utvecklas. Inte bara för sig själv, utan för andra. Men det är inte alla som förstår det. I andra föreningar vill man bara visa upp sina bästa jobb. Men inom SACD och AACD kan man även visa upp misslyckade saker, få jättefin kritik och lära sig massor av saker.”

plabdental.se

Medlemskap i SACD gör dig ständigt uppdaterad. Och du får ett fantastiskt nätverk på köpet.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se