fbpx

Injections All The Way - en verklig solskenskurs

Ellery Beach House, Lidingö, 17-18 maj 2024

Injections All The Way

Teoretisk grundkurs. Estetiska injektionsbehandlingar med Botulinumtoxin A.

Clear Aligners och Injectables - En minimalinvasiv allians.

Ellery Beach House, Lidingö, 17-18 maj 2024

I SAMARBETE MED VÅRA SPONSORER

Vädet var med oss denna maj-helg. Deltagarna kom till natursköna Ellery Beach House på Lidingö och fick inspirerande föreläsningar av Carina Gamborg, samt Nayroz Ockell och Cecilia Ömo.

Under lördagen genomfördes Minimalinvasivt Med Clear Aligners och Injectables. En minimalinvasiv allians. Det var en kurs med den dynamiska duon Nayroz Ockell och Cecilia Ömo.

Två av Sveriges mest populära föreläsare gav en uppdaterad och koncentrerad version av Advanced Aligner Orthodontics and Injectables. 

“Tanken med den här kursen  är att förmedla – och visa – hur man med hjälp av  Clear Aligners – alltså ortodonti – flyttar på tänderna istället för att ta bort eller kapa dem.  Och att man finaliserar fallet med enkel komposit, som alla tandläkare manövrerar: Med Injection moulding.” 

Nayroz Ockell föreläste om tre grundläggande priciper för   estetiska minimalinvasiva behandlingar

  • Del 1: Hur man diagnostiserar och terapi-planerar olika typer av bettfel. Vad är lätt och svårt att behandla med aligners? Vilka ortodontiska rörelser är lätta alternativt svåra för aligners?
  • Del 2: När ska man öppna luckor och göra composit-påbyggnader, alternativt fasader och när skall man stänga luckor?
  • Del 3: Estetiska minimalinvasiva behandlingar. Detta är Nayroz och Cecilias motto. Hur kombinerar man ortodonti med komposit för snygga resultat?

Cecilia Ömo föreläste Smile design, färglära och hur man ”knyter ihop ” säcken om minimalinvasiv tandvård med komposit – och ibland porslin.

 

Lördag 18 maj: Hands-on för tandläkare & Medarbetare

Nayroz Ockell och Cecilia Ömo gav gemensam Hands-on i Injection moulding. 

Lördag 18 maj: Hands-on för tandtekniker: Lär dig Injection Molding Technique (IMT)

IMT är en revolutionerande teknik för direkt restaurering av tänder. Med GC:s transparenta silikon Exaclear och injekterbara komposit G-ænial Universal Injectable kan tandtekniker underlättar att skapa estetiska och hållbara resultat i både främre och bakre regioner, utan att behöva slipa eller preparera tänderna.

IMT gör det möjligt att kopiera ytan och formen från en vaxmodell till en kompositrestauration med maximal kontroll.  Tandtekniker lärde sig hur du använder Exaclear för att tandläkare ska kunna utföra IMT.  Det gavs tips och råd om hur man hanterar de printade resin-modellerna som används för att ta avtryck med Exaclear.  


Dagen dessförinnan fick deltagarna en Teoretisk grundkurs. Estetiska injektionsbehandlingar med Botulinumtoxin A, en kurs med Carina Gamborg.

Carina Gamborg var en av de första i Skandinavien som började arbeta med estetiska injektioner i början av 1997. Hon var även med om att starta några av de första privata estetiska klinikerna i Sverige.

Det är alltså en erfaren föreläsare och kursgivare vi hade äran att stifta bekantskap med. Kursen gav en fin introduktion  estetisk behandling för tandvårdspersonal.  

Carina Gamborgs bakgrund är legitimerad specialistsjuksköterska inom intensivvård och anestesi.  Hon har haft ansvars- och chefspositioner, till exempel på Art Clinic, som är en av Sveriges ledande specialistkliniker.

Anlitad av läkemedelsföretag

Sedan 2001 anlitas hon som utbildare och föreläsare bland annat för läkemedelsbolaget Galderma (tidigare Q-med). Carina har genom åren utbildat många läkare, tandläkare och sjuksköterskor i Norden gällande estetiska injektionsbehandlingar.

Bok om estetiska injektioner

I oktober 2019 gav Carina ut en lärobok för leg. läkare, leg. tandläkare och leg. sjuksköterskor som arbetar med estetiska injektioner. Boken heter ”HA Fillers & Botulinumtoxin A behandlingar- Klinisk behandlingsguide” (uppdaterad utgåva av boken kom i februari 2022).

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Mattias Larsson Aqua Dental, Stockholm mattias.lasrsson@aquadental.se

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se