fbpx

Håkan Johanssons fotokurs är given

"Det kommer nya användningsområden hela tiden"

Håkan Johansson är produktansvarig Klinisk Foto på Unident AB
Håkan har hållit kurser i fotografering för SACD flera gånger tidigare. De är alltid både uppskattade och välbesökta. Och på SACD Årsmöteskurs i Malmö i oktober 2020 är det dags igen. Men tro inte att det blir “samma visa i år igen “. De ständiga förändringarna inom dental fotografering gör att Håkans kurser alltid är aktuella.


Det händer saker hela tiden på teknikfronten. Användningsområden för kamera inom tandvården blir hela tiden fler. En bättre digital systemkamera för närbildsfotografering idag är en naturlig del av tandläkarkliniken. Det var den inte i början på 2000-talet.

Förändrade arbetssätt

Även sättet att arbeta har förändrats. Idag lär sig många genom att själva att titta på de bilder de tagit. De ser saker i efterhand, som de inte upptäckte tidigare. De ser munnen på ett annat sätt. Det gäller särskilt terapiplanering och kommunikation med labb.

Kamera nödvändig

I vissa fall är kameran ett måste, såsom inom align-systemen.  De måste ju fotodokumenteras, annars går det ju inte att bygga något. Estetisk tandvård och estetisk klinisk fotografering är områden som ständig växer.

Bli vänner

Det finns alltså  flera goda skäl att bli bättre på fotografering. Målsättninge är att alla skall lämna Håkans kurs lite mer vänligt inställda till sin kamera.

“Jag kommer att lära ut vad man behöver kunna om kameran. Folk känner inte till sina kameror. Men när de går därifrån så kommer samtliga medverkandes kameror vara optimalt inställda för klinisk fotografering.”

För aspiranter till ackreditering och för andra

Kursen blir både teoretisk och praktisk. Tyngdpunkten ligger på fotografering för SACD-ackreditering.Fokus blir på viktiga frågor som hur man hanterar bildfiler enligt SACDs krav på format/Vilka bilder ska tas/Hur ska dessa bilder tas.

Alla är välkomna.  Även de som inte skall ackreditera sig.  Kursen kommer att göra dem till bättre kliniska fotografer, försäkrar Håkan Johansson.

Anmälning öppnar inom kort.

TRE SNABBA FRÅN HÅKAN:

Tre misstag ingen tandläkare - eller tandtekniker - bör göra i fotograferingsprocessen

Många tandläkare far på kurs och lär sig fotografera. Efter ett tag tycker de att de inte har tid. Då delegerar de foto-detaljen till en medarbetare, som INTE fått gå en kurs.

Lösning: Låt medarbetaren gå fotokurs

Om man inte ser den bild man vill ha, skall man inte lyfta upp kameran. En del letar efter ett motiv som inte finns och börjar därefter ställa in kameran.  Det blir onödigt arbete som tar längre tid vilket kan göra patienten irriterad.

Lösning: Ha kameran redo nära till hands, inställd och klar. Men vänta tills du ser motivet du vill ha. Ta bilden då!

Många satsar på självinlärning och beställer en fin systemkamera på nätet.  Manualen är på över 200 sidor. Som tandläkare behöver man behärska en bråkdel av kamerans funktioner. Resultatet kan bli att man tröttnar eller använder kameran ineffektivt.

Lösning: Anlita en kursgivare som kan utbilda effektivt och förse dig med egna skräddarsydda manualer.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Mattias Larsson Aqua Dental, Stockholm mattias.lasrsson@aquadental.se

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se