fbpx

Miladinov lärde ut att ta bilder som ett proffs

Kurs om ny teknik och nya möjligheter att arbeta med bilder

Den rumänske fotografen och tandteknikern Miladinov Milos är en eftertraktad föreläsare som åker jorden runt och lär ut fotografering åt tandläkare. SACD tog tillfället i akt. I september 2019 erbjöds en tre dagar lång kurs utöver det ordinarie utbudet.

Miladinov (t.h) med kursdeltagare.

Mannen bakom munnarna

Miladinovs bilder är väl spridda i tandläkarvärlden. Hans karaktäristiska bilder på sensuella munnar i lekfulla färger, ofta omslutande godis eller frukt, förekommer ofta på tandläkares webbsidor och annonsmaterial. På SACD:s kurs lärde han ut sina bästa tips och tricks. Målet är att tandläkare själva kan ta fram lika tilltalande bilder på tänder; bilder som även tilltalar patienter.

Den två dagar långa delkursen Shoot Like A Pro drog igång ett snabbt tempo, där fokus låg på kamera och presentationsprogrammet Keynote. Deltagarna fick en rejäl genomkörare i redigering av foto, men i även i konsten att göra en egen logotype.

Ta kommandot över Keynote

Keynote är ett flexibelt redskap som klarar det mesta, när man väl behärskar dess kommandon. Syftet var att kunna framställa egen media med klinikens egna bilder. En väntrumstidning bör vara full av case-bilder, ansåg Miladinov. Affischerna på väggarna bör likaså bestå av bilder från tandläkarens lyckade behandlingar. Deltagarna fick en stor bank av idéer med sig hem.

Full Digital Workflow

Delkursen Full Digital Workflow lärde bland annat ut hur man bygger upp CAD / CAM med hjälp facescanner och en konventionell handhållen tandvårdsscanner – tillsammans!

Revolutionerande scanning

Facescanning gjorde stort intryck på kursdeltagarna. En deltagare uttryckte möjligheten att para ihop resultaten av två scanners i termer av “revolution”. Miladinov själv, slutligen var en skojfrisk person. Han tycks le på varenda bild. Summering: Det var en rolig kurs! 

SACD:s styrelse och Heléne Fägerblad fotograferade av Miladinov Milos

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Mattias Larsson Aqua Dental, Stockholm mattias.lasrsson@aquadental.se

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se