fbpx

Analogue vs. Digital Dentistry med

Dr Nazariy Mykhaylyuk, Ukraina

Villa Copenhagen, Köpenhamn, Danmark 19-21 oktober 2023

Modernt, mikroskopiskt och musikaliskt med Mykhaylyuk

Dr Nazariy Mykhaylyuk inledde i högt tempo, och skapade direkt en god kontakt med publiken. Det höga tempot höll i sig under de två dagarna han föreläste i Köpenhamn. Det mesta av föreläsningsmaterialet var inspelat på video, till bubblande euro-pop. Dr Nazariy Mykhaylyuk är specialiserad på mikroskopet som arbetsredskap. På föreläsningen förklarade han varför. Har man väl prövat, finns det ingen återvändo. “Som när man använder luppar för första gången”. När skall man använda mikroskop som tandläkare? Svar: Alltid.

Mykhaylyuk visade flera gånger prov på en skämtsam sida.

“Om du ser ett hus om natten, med bara ett ljus som lyser i ett fönster, så vet du att det är din tandtekniker som arbetar på morgondagens mockups.” sa han om livet som tandtekniker före den digitala eran.

Höjdpunkten var kanske hans digitala Live presentation som ägde rum dag två. Redan på dag ett hade han gjort en analog Live presentation.  Deltagarna följde med koncentrerat medan Mykhaylyuks arbete på en skalle med plasttänder projicerades på två enorma skärmar.  Ett, tu, tre bröt spontana applåder ut.

Utöver det rent kliniska hade Mykhaylyuk mycket att förmedla vad gäller visuell kommunikation, patientpsykologi och affärsmannaskap.

Här är några av hans tips till de som driver en estetiskt riktad verksamhet: 

  • Sök inte upp kunderna, låt dem komma till dig.
  • Var ärlig i varje steg.
  • Dokumentera allt från början till slut. Ger dina patienter en visuell presentation redan vid första konsultationen.
  • Lova aldrig att allt blir perfekt, lova aldrig att saker håller i all evighet.
  • Tänk på att det finns annat i livet än tandvård. Se till att njuta av livet.

FAKTA: Mykhaylyuk bor och verkar normalt i Kiev, Ukraina men är ofta ute i världen och föreläser. Han har utbildningscentra i Las Vegas, USA och i Kuala Lumpur, Malaysia.

En av de deltagande på kursen, tandläkare Erik Öberg, sa följande om kursen:

Genom hela Dr Mykhaylyuks kurs var den röda tråden en otroligt hög kvalitet, inte bara ur en estetisk synpunkt utan även i kommunikationen med patienten, diagnostiken, planeringen och utförandet av behandlingen och självklart resultatet. 
 
Utöver själva kursen tycker jag att man i SACD märker en väldigt stark gemenskap, där man får umgås med och lära känna de övriga deltagarna samt den bransch vi arbetar inom. Det ger möjlighet att lära av varandra, dela kunskaper och erfarenheter och på så sätt inspirera varandra till att ge våra patienter vårt absolut bästa. Den sociala delen av det bidrog till att skapa 3 väldigt roliga kursdagar.
 
På så sätt tycker jag att SACD möjliggör en av Dr Mykhayluks viktigaste punkter: det handlar inte om att lära sig att göra på samma sätt som någon annan, det handlar om att inspireras till att utveckla den väg som fungerar bäst för en själv! 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Mattias Larsson Aqua Dental, Stockholm mattias.lasrsson@aquadental.se

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se