fbpx

Ann-Charlotte Moberg blev
2017 års resestipendiat

Det blev Ann-Charlotte Moberg från Tandläkarprogrammet vid Karolinska Institutet som tog hem SACDs resestipendium ”Introduktion Till Kosmetisk Tandvård”. Stipendiet utgör en resa till AACD Scientific Session i Chicago 2018.

Ann-Charlotte blev 2017 års resestipendiat enligt följande motivering:

”Ann-Charlotte Moberg har visat prov på djupt intresse inom kosmetisk tandvård. Hon har redan utfört kompositfyllningar i den estetiska zonen med oklanderligt resultat och dessutom dokumenterat detta med strålande foton.”

Mats Burendahl, president SACD och Ann-Charlotte Moberg, mottagare av SACD:s resestipendium.
Ann-Charlotte går förnärvarande sista läsåret på Tandläkarprogrammet. – Enligt kriterierna skulle man ha ett dokumenterat intresse för det kosmetiska. Jag tänkte att då får jag väl dokumentera något då, och visa att jag är intresserad, säger Ann-Charlotte. – Sedan växte det under tiden. Vi har tillgång till väldigt fina kameror på skolan. Men det är inte så många som använder de där kamerorna. SACD Resestipendium instiftades 2016 för att stimulera och stärka intresset för estetisk tandvård bland blivande tandläkare och tandtekniker. Stipendiaten utses av SACDs styrelse. Priset överlämnades av SACDs president Mats Burendahl på SACD Årsmöte i Malmö som ägde rum tidigare i oktober.
Ann-Charlotte Moberg