M.I.P.
Mattias Larsson Aqua Dental, Stockholm mattias.lasrsson@aquadental.se
Före kursen undrade en del hur en så pass ung förläsare som Dr Lassmann kan leverera kvalificerad undervisning i ett så pass komplicerat ämne.
Lassmann hade hört kritiken förr. Han bemötte kritiken i handling, genom att leverera vetenskapligt underbyggt resonemang i ett högt tempo.
För att överhuvudtaget hänga i med i föreläsningen, fick deltagarna studer ett video-webinare före kursen.
Första kursdagen inleddes med en grundlig genomgång av begrepp kring käkens och tuggandet. Lassmann visade hur olika skolor inom tandvården använder olika begrepp och definitioner, bland annat kring den omtalade centriska relationen. Han visade också upp en klara holistiska resonemang, som man inte kan avfärda när det gäller behandling av bruxism.
Som en röd tråd genom de två dagarna gick Lassmanns strävan att förenkla och ge användbara redskap inom ett komplicerat område.
Under torsdagen gavs fördjupningskurser, som direkt sponsrades av SACD:s samarbetspartners.
Mathias Mehring föreläste om adhesiver.
Mathias Mehring lyckades gå igenom de stora dragen med hoten och möjligheter om adhesiver och komposit.
Mehrings föreläsning innehöll flera minnesvärda liknelser till bland annat ketchup och skidåkning.
Föreläsningen sponsrades av VOCO.
Bonding var nyckelordet när Max Andrup föreläste.
Andrups två föreläsningar var mycket populära.
Föreläsningarna sponsrades av Kuraray Noritake.
Håkan Johansson visade ännu en gång hur kameran skall hanteras inom den dentala världen.
Håkan har gjort flera omtyckte kurser i foto för SACD. Detta tycks ha varit den sista. Tack för allt, Håkan.
Torsdagens sista föreläsning och Hands-on utfördes av Cecilia Ömo. Intresset var stort. När Cecilia visade tekniker på modeller, flockades åhörarna runt och pepprade henne med frågor. Det tyckte Cecilia enbart var trevligt.
Föreläsningen sponsrades av DentMan.
Lassmann avslutade de två kursdagarna med att hålla ett litet tal, som präglades av stor medmänsklighet och värme.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.