fbpx

Ny i SACD:s styrelse från 2022-07-01

Tandtekniker Olle Grönberg, Stockholm

Tandtekniker är det enda yrke Olle Grönberg någonsin velat ha. Bägge föräldrarna var tandtekniker. Det pratades ofta om tänder hemma hos familjen Grönberg.

– När vi skulle göra yrkesval i skolan, fick vi göra tre val. Då skrev jag ”tandtekniker” på alla tre.

Det yrkesvalet har han aldrig ångrat.

– Jag tycker det är en bra combo; inte bara tandteknik. Jag tycker att hela kåren är rolig inom tandvård. Det finns mycket kurser, mycket mässor, mycket härliga människor som gör att det blir roligt att samarbeta med tandläkarna.

Idag är Grönberg VD och teknikansvarig för Willa Dental, ett 13 personer starkt tandtekniskt labb med säte på Kungsholmen i Stockholm.

– Min mission har varit att driva den digitala revolutionen framåt. Jag började med en Nobel-scanner för säkert 17 år sedan och har alltid satsat på att vara i framkant. Stannar man upp och vill hoppa på efter hand, har man inte en chans. Det händer så mycket hela tiden. Jag trycker verkligen på för att göra så mycket digitalt som möjligt.

Att gå över till digitalt har varit en tuff resa. Länge präglades läget av långsamma scanners och omständlig teknik. Det fanns inte alltid utbildning – mycket blev ”learning by doing”.

– Jag är svag för saker som förbättrar och förenklar. Jag förstod tidigt att digitalt är framtiden. Men att det skulle gå så fort överraskade nog oss alla.

– Idag går allting väldigt snabbt och enkelt. Man sitter och formar tänderna helt digitalt. Nu är det sjukt enkelt. Jag tycker det är fantastiskt. Det är mycket roligare att arbeta idag.

Ljusa lokaler hos Willa Dental
Egen patientvänlig mottagning
På Willa Dental arbetar 13 personer

Willa Dentals ambition är att vara ett 5-stjärnigt tandtekniskt labb. Alla som vistas i labbet skall trivas i fina ljusa lokaler: personal, tandläkare och patienter. Willa Dental tar emot ett tiotal patienter varje dag.

– Vi gör ganska många inprovningar. Det tror jag att vi är lite unika med. Vi har egen tandläkarstol där vi provar in alla framtänder på större fall, för att underlätta för tandläkarna. Det känner vi är en mycket bra service.

– Innan patienten skall till tandläkaren och cementera, kommer de hit och provar ut. Vi tar bort provisorium och provar in så att alla ocklusioner, kontakter och färger är bra innan vi levererar ut dem till tandläkaren. Om det är några problem så har vi redan löst det innan de kommer till sin tandläkare. Många labb tar emot för färgtagning, men just den där inprovningsbiten är det inte många som håller på med.

– Många labb kanske har en stol, som kanske står bredvid laserfräsen. Vi har tagit det lite länge, och gått ifrån labb-känslan och gjort ett fint ljust utrymme, så att det känns som du kommer till en tandläkarpraktik.

Medlem sedan 2017, ser Grönberg SACD som ett bra forum för bra kurser och utvecklande dialog med kunder som han samarbetar med.

– Jag minns särskilt kursen på Grand 2017 med Przemek Seweryniak, Erik Lennartsson och Michael Karlstén. Den var verkligen jättebra. Samma år vara jag på AACD:s möte i Las Vegas

– Jag upplever att andan av utbildning och utveckling har blivit bättre de senaste åren. I styrelsen finns det folk som verkligen brinner för tandvård. Det är så det skall vara! Det är jätteroligt att bli bättre.

Willa Dental vid Wonna Tower på Kungsholmen i Stockholm

Medlemskap i SACD gör dig ständigt uppdaterad. Och du får ett fantastiskt nätverk på köpet.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Mattias Larsson Aqua Dental, Stockholm mattias.lasrsson@aquadental.se

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se