fbpx

Michael Karlstén godkänd Accredited Fellow i AACD

Tandläkare Michael Karlstén på Dentalakademin Stockholm, har erhållit utmärkelsen Accredited Fellow av den amerikanska organisationen AACD. Det är AACD:s högsta utmärkelse, som tidigare endast totalt 89 tandläkare/tekniker erhållit i världen.  

– Det har varit en spännande och orolig tid, sedan jag lämnade in ansökan i november, säger en lättad och glad Michael Karlstén. 

– Det är väldigt, väldigt roligt. En fantastisk känsla att ha lyckats uppnå det mål jag satte upp 2017. Förhoppningsvis kan det entusiasmera fler kollegor inom SACD att ge sig på en ackreditering, som egentligen är en enda utbildningsresa för intresserade tandläkare inom estetisk tandvård.  

För att bli utnämnd till Accredited Fellow måste den sökande först ha en ackreditering i AACD. 2014 ackrediterades Michael i AACD. Endast två tandläkare och en tandtekniker i Sverige har lyckats med detta. Till ackrediteringen krävs fem godkända fall. För Accredited Fellow krävs hela 50 fall, varav 45 måste vara godkända.  

– Det var inte lätt att få till fem fall 2014. Efter det slutade jag samla fall. Jag trodde inte det var möjligt att hitta 45 fall till som är lämpliga för Fellowship. Fallvalen är nämligen väldigt viktiga och avgörande för att lyckas. Men 2017, i samband med Cecilia Ömos ackreditering, blev jag återigen inspirerad och satte då upp ett nytt mål, nämligen att försöka nå Fellowship, började då att samla fall ur hela mitt yrkesliv där RAW-foton fanns.  

Att ackreditera sig är ingen soloprestation, poängterar Karlstén. Det är ett teamarbete mellan tandläkare, tandtekniker, kirurg och tandsköterska.

– -Sköterskan spelar en viktig roll. Hon har ofta god kontakt med patienten och vi har tillsammans utvecklat vårt samarbete vad gäller estetiska fall under drygt 20 år. Under årens lopp har jag även rådfrågat min mentor som själv har en Fellowship angående fallresultaten.

-Jag vill även tacka min fru som varit mycket delaktig vid all fotogranskning och gett både ris och ros.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se