fbpx

Grand Hôtel Stockholm 20-22 oktober 2022

20 år av funktionell, förutsägbar, estetisk tandvård

Grand Hôtel Stockholm
20-22 oktober 2022

20 år av funktionell, förutsägbar, estetisk tandvård

Efterlängtat jubileum inleddes i högt tempo

Medan Grands vinterträdgård pyntades och gjordes fin, drog de kortare kurserna i gång. Dessa specialkurser var medarrangerade av SACD:s sponsorer. Dentman arrangerade en föreläsning med Johan Hagman, tandläkare i Varberg.  Johans medryckande föreläsningsstil var mycket populär. En annan mycket populär kurs var Align Technologys heldagskurs i Invisalign med föreläsarduon Andreas Storvik och Mobin Fakhary. VOCO hade bjudit in den energiske norske föreläsaren Dr Martin Hoftvedt.  Kuraray Noritake och Wissam Dirawi arrangerade kurs i cementering. GC Nordic och Amir Pirhayati gav en kurs i Injection Moulding Technique.  Som vanligt arrangerades fotokurs med Håkan Johansson och Anders Westberg

20 år av förutsägbar, funktionell estetisk tandvård

Huvudkursen drog igång lugnt och metodiskt fredag morgon. De tre hade mycket att förmedla från sina 20 år av samarbete. Publiken fick höra Przemek Seweryniak berätta om patienten som behövde förändringar i sina tandersättningar för vardera av de fyra eller fem olika språk som han behärskade.  Erik Lennartsson visade kristallklara videos på närbilder av transplantationer av bindväv med fantastiska resultat – och fick det att se ungefär lika lätt ut som att bygga lego. Ett av alla patientfall som Michael Karlstén visade berörde många.  Det var en rehabilitering av en ung förskolelärare som skadats i tjänst av ett nedfallande betongblock.  Förutom huvudtrauma, blev hon av med många tänder men behandlades med ett fantastiskt fint resultat. 

Samtidigt pågick kursen Provisorium – En viktig byggsten i protetiken, som framfördes av Hannah Sjöholm. Det var en föreläsning för tandsköterskor, hygienister och receptionister.

Underhållning och roliga höjdpunkter

Jacob & The Soul Company underhöll med svettig soul. Kristofer Greczula framförde sina hits. Det hände saker hela tiden. David Hellenius kom direkt från en filminspelning och körde Hellenius Hörna special med tandvårdstema. Några galna höjdpunkter var när en tidigare president för SACD tillsammans med Renée Nyberg tvingade Hellenius att ta på en munvinkelhållare. Mitt i föreläsningen kom en knasig göteborgare och ”tjötade” om det taffliga svenska försvaret. Det var ståuppkomikern Niklas Andersson. Innan dess hade deltagarna fått uppleva trollkarlen Jacob The Magician låna en deltagares mobiltelefon och trolla ned den i en strikt förseglad låda ute i publiken…

Ett lyckat arrangemang

President Anna Pettersson sammanfattade kursen så här i sitt presidentbrev: 

Tänk om vi hade fått fortsätta vistas i denna bubbla av glada och förväntansfulla kollegor, ett stort utbud av inspirerande föreläsningar, härlig Grand-atmosfär – med ypperligt god mat som bara dukades fram av sig själv – samt ett gäng underhållare som i sig själva var som en bättre krogshow.

Jag vill passa på att tacka alla som deltog: Sponsorer, föreläsare, gäster, underhållare samt inte minst ni kursdeltagare. Ni gjorde vårt jubileum till fantastiska dagar som jag hoppas att man kommer att minnas länge. Själv tycker jag att det var SACD när SACD är som bäst, och att det verkligen visade att SACD behövs. Jag kommer i alla fall att leva länge på minnena av 20-årsjubiléet.

Filmen om Jubileumskursen

2017 gav de kursen ”Mjuka och Hårda Estetiska Aspekter” för SACD. Något liknande hade aldrig presenterats i Sverige.

Det var den första SACD-kursen med svenska föreläsare, som föreläste på svenska och utgick ifrån svenska förhållanden.  Michael Karlstén, Przemek Seweryniak och Erik Lennartsson föreläste utifrån varsin specialitet. Det blev en av de mest omtalade kurserna i akademins historia.

Tre unika föreläsare

De tre är upptagna med egna föreläsningar och egna projekt. Inför SACD:s jubileum lyckades vi övertala dem att återförenas.  Det är ett verkligen ett unikt tillfälle att uppleva dem tillsammans.

20 år tillsammans

SACD:s 20-årsjubileum faller in samtidigt med föreläsarnas 20 årsjubileum. De har jobbat tillsammans i 20 år. Den uppdaterade kursen ger ett 20-årsperspektiv på estetisk tandvård och kirurgi i Sverige – samt var vi står idag. De sista årens uppsving – jämförbart med det i USA på 1990-talet – analyseras och diskuteras.

TRE DAGAR AV UTBILDNING OCH FEST

Torsdagen är fylld av fördjupningskurser. Vi samlas som vanligt på kvällen på Get-together. David Hellenius – känd från TV 4: ”Hellenius Hörna” – underhåller oss och leder en paneldebatt. En av hans gäster blir ingen annan än Kristofer Greczula. På fredag fortsätter vi festligheterna med en galamiddag med underhållning av Isaac & The Soul Company. Klädkoden är Cocktail Attire.

Ett flexibelt program

Som vanligt går det att välja det traditionella kurspaketet för tandläkare, tandtekniker och medarbetare, som inkluderar huvudkursen “20 år av funktionell, förutsägbar, estetisk tandvård” samt torsdagens Get-together och fredagens galamiddag. Du kan också välja att enbart gå torsdagens kurser och lägga till Get-together och middag som tillval.

SPÄNNANDE SPECIALKURSER

Provisorium - en viktig byggsten i protetiken. Kurs med Hannah Sjöholm

Föreläsning för tandsköterskor, hygienister och receptionister. Hannah Sjöholm är tandsköterskan som ger kurser i oral protetik. Sjöholm är författare till boken Protetik, som är just en bok om protetik riktad till tandsköterskor. Sjöholm utsågs 2019 till Årets tandsköterska.

Håkan Johansson

Fotokurs med Håkan Johansson och Anders Westberg

Dental fotografering blir allt mer aktuellt för varje år som går. Kursledare är Håkan Johansson och Anders Westberg är uppdaterade med de bästa tipsen om fotografering i praktik och labb.

UNDERFUNDIGA UNDERHÅLLARE

David Hellenius är känd från flera TV-program och filmer. Ni har säkert sett honom i Let’s Dance och Hellenius Hörna. Kristofer Greczula släppte 2022 sitt första album, med soft tänkvärd musik. Jacob The Magician bjuder  på trolleri, inspiration och bus. Håll i plånböckerna! 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Mattias Larsson Aqua Dental, Stockholm mattias.lasrsson@aquadental.se

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se