fbpx

AACD 2019 in the warm California sun

Ingen klagade på vädret, men solen hann ingen se

San Diego i södra Kalifornien tog emot med svensk högsommarvärme.

Trots att det var ovanligt varmt i Sverige, blev mötet med solen och kulturen i södra Kalifornien en stor upplevelse. Deltagarna skickade hem bilder på surfare, spektakulära solnedgångar, beacher och rapporterade om safaris med sjölejon, shopping och fantastiska Cal-Mex restauranger.

Reception på hangarfartyg

AACDs mottagning ägde rum på hangarfartyget USS Midway.  Detta fartyg –  som bland annat fått ett TV-spel uppkallat efter sig – spelade en stor roll under Kalla Kriget. Fartyget var då stationerat i Medelhavet och hjälpte till att flyga förnödenheter under Berlin-blockaden.  När fartyget var i tjänst fanns 5000 personer ombord, varav tre tandläkare.

Föreläsning i 3D

Som alltid var det gott om inspirerande föreläsningar. När Dr Tapia Guadix föreläste om tändernas utseende innanför emaljen, gjorde han det konsekvent. Föreläsningen var i 3D och publiken fick ta på sig 3D-glasögon.

Pasqual Magne redovisade en annan attityd till media och inlärning.  Han berättade att han lär sina tandläkarstudenter att rita tänder så de lär sig morfologi. 

En annan populär föreläsare var SACD-bekannte Stephen Chu, som föreläste i Sverige 2014. Han föreläste att individuella läkhättor och temporära kronor behåller vävnaden bäst vid immediat fixturinstallation.

Adrenalinfylld morningsession 

Naturligtvis ingick även en uppiggande morning session. Pep Talk och Confidence Boost är områden som amerikanarna behärskar. Här var det andra slags auktoriteter som citerades: Oprah Winfrey, Beyonce och Maryl Streep.  

 

Poolparty SACD-style på Hotel Pendry

Men om sanningen skall fram såg deltagarna inte så mycket av solen under kursveckan. En del kanske tror att en SACD-kurs till Kalifornien är en förtäckt solsemester. Sånt lär ju förekomma i andra sammanhang. Om ni tror det, ta en titt på gästerna på SACD:s poolparty. Kom inte och säg att solbränna är det mest utmärkande? Nej, här ser ni en grupp deltagare som spenderat  morgon till kväll inomhus på föreläsning om kosmetisk tandvård. 

Party för Give Back a Smile

Give Back a Smile är AACDs stödprogram för personer som skadat tänder efter våld i nära relationer. Stödfesten för Give Back a Smile blev en härlig avslutning på en fantastiskt kursvecka. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Mattias Larsson Aqua Dental, Stockholm mattias.lasrsson@aquadental.se

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se