fbpx

Strålande vårsol, ett nytt, välfungerande konferenshotell och ett kursprogram präglat av god pedagogisk upplysning mötte glada och förväntansfulla deltagare vid Dr Sesemanns och SACDs kurs i Malmö den 18 och 19 mars​

Fredagen inleddes med ett samtal mellan 2 x Michael – Sesemann och Karlstén – som beskrev vägen till Ackreditering.

”Börja med att skaffa en bra mentor!” var deras samstämmiga rekommendation.

Två ackrediterade tandläkare från USA och Sverige berättar om ackreditering.
Dr Michael Sesemann och hans svenske namne Michael Karlstén berättar vägen till ackreditering. Michael och Michael berättar om inte bara hur man praktiskt går till väga, utan varför och hur en tandläkare utvecklas som yrkesman på vägen till ackreditering. Michael Karlstén är ackrediterad i SACD och som ende svensk ackrediterad i AACD Michael och Michael intervjuades på SACDs kurs i Malmö den 18 och 19 mars. På samma kurs höll de ett uppskattat gemensamt anförande om ackreditering. En av de tipsen de ger är “Börja med att skaffa en bra mentor!”. Därefter tog Dr Sesemann ensam över podiet. Hans kursintroduktion torde vara en av de mest originella i SACDs historia. Michael Sesemann berättade om sin far, en arbetsam och stolt grönsaksodlare på Nebraskas prärieslätter. En morgon, när fadern var på väg till marknaden med ett lass nyskördade rädisor, upptäckte han att blasten, på grund av en värmeböja under natten, hade förlorat sin fräschör. Så i stället för att bege sig till torget dumpades hela lasset med motiveringen: ”Jag vill inte ha mitt namn förknippat med vissna rädisor!”
Kurshelg med Dr Sesemann igång
Faderns filosofi, att inte släppa ifrån sig något halvdant, gjorde sedan Michael Sesemann som tandläkare till sin ledstjärna. Dr. Sesemanns pedagogik under de två kursdagarna genomsyrades av denna ambition, att alltid sträva efter det optimala, maximala slutresultatet, att aldrig vara nöjd med ”ganska bra”. Han förmedlade kunskaper och lärde ut metoder för att nå estetisk excellens.

Dr Michael Sesemann (USA) - Michael Karlstén (SWE) om ackreditering.

Vägen till ackreditering – (10:45)

SACDs första kurshelg för 2016 drog planenlig igång idag på Clarion Hotel & Congress – Malmö Live. Många passade på att smygstarta helgen redan igår på det populära Get Together.

För många estetiskt inriktade tandläkare är SACDs kurshelger årets höjdpunkt, där man både träffar kollegor och har trevligt, samtidigt som man tar del av spetskompetens inom yrkesområdet. På bilden skymtar Dr Michael Sesemann, en av USAs mest meriterade estetiskt inriktade tandläkare som föreläser om materialval, samt synergin mellan estetik och funktion. Ackrediterade SACD-medlemmen, tillika AACD-ackrediterade Michael Karlsten föreläser också under helgen.