fbpx

Dr Michael Sesemann, Malmö, mars 2016

2 x Michael – Sesemann och Karlstén – beskrev vägen till ackreditering.

Två ackrediterade tandläkare från USA och Sverige berättar om ackreditering.

Ackreditering i fokus

För många estetiskt inriktade tandläkare är SACDs kurshelger årets höjdpunkt, där man både träffar kollegor och har trevligt, samtidigt som man tar del av spetskompetens inom yrkesområdet. På bilden skymtar Dr Michael Sesemann, en av USAs mest meriterade estetiskt inriktade tandläkare som föreläser om materialval, samt synergin mellan estetik och funktion. Ackrediterade SACD-medlemmen, tillika AACD-ackrediterade Michael Karlsten föreläser också under helgen.

Det finns inga genvägar

Dr Michael Sesemann och hans svenske namne Michael Karlstén berättar vägen till ackreditering. Michael och Michael berättar om inte bara hur man praktiskt går till väga, utan varför och hur en tandläkare utvecklas som yrkesman på vägen till ackreditering. Michael Karlstén är ackrediterad i SACD och som ende svensk ackrediterad i AACD Michael och Michael intervjuades på SACDs kurs i Malmö den 18 och 19 mars. På samma kurs höll de ett uppskattat gemensamt anförande om ackreditering. En av de tipsen de ger är “Börja med att skaffa en bra mentor!”.

Faderns råd vägleder

Därefter tog Dr Sesemann ensam över podiet. Hans kursintroduktion torde vara en av de mest originella i SACDs historia. Michael Sesemann berättade om sin far, en arbetsam och stolt grönsaksodlare på Nebraskas prärieslätter. En morgon, när fadern var på väg till marknaden med ett lass nyskördade rädisor, upptäckte han att blasten, på grund av en värmeböja under natten, hade förlorat sin fräschör. Så i stället för att bege sig till torget dumpades hela lasset med motiveringen: ”Jag vill inte ha mitt namn förknippat med vissna rädisor!”

Kurshelg med Dr Sesemann igång
Faderns filosofi, att inte släppa ifrån sig något halvdant, gjorde sedan Michael Sesemann som tandläkare till sin ledstjärna. Dr. Sesemanns pedagogik under de två kursdagarna genomsyrades av denna ambition, att alltid sträva efter det optimala, maximala slutresultatet, att aldrig vara nöjd med ”ganska bra”. Han förmedlade kunskaper och lärde ut metoder för att nå estetisk excellens.

Video: Vägen till ackreditering

Vägen till ackreditering – (10:45)

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Mattias Larsson Aqua Dental, Stockholm mattias.lasrsson@aquadental.se

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se