fbpx

Unlocking Functional Aesthetics: A Complete Journey into Digital Dentistry

Przemek Seweryniak, Sverige & Ian Buckle, UK

Klara Strand, Stockholm 16 mars

Två rutinerade föreläsare inleder SACD:s kurssäsong. Välkommen till en kort men intensiv kurs: En dag, en tandläkare och en tandtekniker. Temat är funktion. SACD är stolta över att kunna presentera Ian Buckle och Przemek Seweryniak. 

Unlocking Functional Aesthetics: A Complete Journey into Digital Dentistry  integrerar toppmodern digital teknik med tidlösa principer om funktionell estetik.

Denna intensiva endagskursen tränger djupt ned i synergierna mellan digital diagnostik, behandlingsplanering och estetisk design. Oavsett om du är en erfaren kliniker eller ny inom området, ger kursen dig värdefulla insikter om hur man skapar vackra, funktionella och harmoniska leenden.

Lär dig av branschledare hur man friktionsfritt kombinerar digital skanning, CAD/CAM och 3D-utskrifter med etablerade metoder för att uppnå enastående patientnöjdhet.

OBS! Kursen börjar kl.  08.45 och håller på till kl. 17.15. Lunch samt fika under förmiddag och eftermiddag ingår i kursavgiften. Kursspråk: Engelska.

OBS: Sista anmälningsdag är 24 februari.

Kursprogram och innehåll

Förmiddagens pass 8:45 12:30

8:45 – 10:15  Introduktion till digital tandvård och dess integration i moderna praktiker

  • Översikt över digitala diagnostiska verktyg.
  • CAD/CAM:s roll i dagens tandvårdspraktiker.

10:45 – 12:30 Konsten göra estetisk design inom digital tandvård

  • Djupdykning i estetiska principer för digital planering.
  • Fallstudier som visar funktionella och estetiska resultat.

Lunchrast 12:30 – 13:30

Eftermiddagens pass 13:30 – 17:15

13:30 – 15:00 Praktisk tillämpning av 3D-printning inom tandrekonstruktion (Przemek Seweryniak).

  • Hands-on demonstrationer av 3D-printtekniker.
  • Balans mellan funktionalitet och estetik i rekonstruktioner.

15:30 – 17:15 Integrering av digital teknologi för förbättrad patienttillfredsställelse (Ian Buckle).

  • Strategier för att kombinera digitala metoder med traditionella tekniker.
  • Förbättra patientkommunikation och behandlingstillfredsställelse.

Målsättningen med kursen är att ge kursdeltagarna:

Omfattande förståelse av digitala verktyg: Deltagarna kommer att få djupgående kunskap om digital skanning, CAD/CAM och 3D-utskrift, och hur dessa teknologier effektivt kan integreras i tandvårdspraktiker för förbättrade resultat.

Färdigheter i estetisk och funktionell design: Deltagarna  lär sig hur man designar rekonstruktioner som inte bara är estetiskt tilltalande utan också funktionellt hållbara, vilket säkerställer patienttillfredsställelse och långsiktig framgång.

Hands-on erfarenhet och fallstudier: Kursen erbjuder praktiska demonstrationer och verkliga fallstudier, vilket rustar deltagarna med färdigheter och självförtroende att tillämpa det de har lärt sig i sina praktiker.

Dr Ian Buckle

Tandläkare Ian Buckle har länge specialiserat sig på kosmetisk och restaurativ tandvård. Buckle är känd för sin holistiska syn på tandbehandling, som fokuserar på patientens övergripande hälsa och välbefinnande, inte bara det aktuella tandproblemet.

Buckle har över 30 års erfarenhet från tandvård och har behandlat många högprofilerade patienter, inklusive kungligheter. Han anses vara en expert inom sitt område och inbjuds ofta att tala vid nationella och internationella tandläkarkonferenser.

Många svenska tandläkare har besökt utbildningscentret The Dawson Academy UK, som han grundade. När han inte arbetar i sin tandläkarpraktik eller undervisar, är Buckle också aktivt engagerad forskning. Han finns publicerad i flera tandläkartidskrifter. Han är medlem i både American Academy of Cosmetic Dentistry och British Academy of Cosmetic Dentistry.

Przemek Seweryniak, DTG

Tandtekniker Przemek Seweryniak är en väl känd person i SACD-sammanhang. När Przemek föreläser är det alltid ett stort intresse.

Var med redan från början 2002 som grundare av SACD. Idag är inta bara ackrediterad medlem, han sitter även med i SACD:s ackrediteringskommitté. Men Przemek har gott om meriter utanför SACD. Som ende tandtekniker från Skandinavien är han certifierad i European Society of Cosmetic Dentistry.

Vid 23 års ålder grundade han det tandtekniska laboratoriet Cosmodent  i Malmö. Cosmodent är nu ett av de mest välrenommerade tandtekniska laboratorierna i Sverige. Flera av tjänsterna de erbjuder, är de ensamma om i Sverige att kunna erbjuda.

Som ende svenske tandtekniker har han mottagit tre guld- och två  silvermedaljer i AACD:s årliga Smile Gallery-tävling. AACD – American Academy of Cosmetic Dentistry och deras Smile Gallery-tävling hålls årligen med deltagare från hela världen.

KONTAKTA OSS

Anmälan öppnar snart!

Bli underrättad när anmälan öppnar!

ANMÄLAN

Unlocking Functional Aesthetics: A Complete Journey into Digital Dentistry
Przemek Seweryniak, Sverige & Ian Buckle, UK

Klara Strand, Stockholm 16 mars

Kursen börjar kl. 08.45 och håller på till kl. 17.15

Lunch samt fika under förmiddag och eftermiddag ingår i kursavgiften. 

 

Fyll i formuläret nedan. En faktura kommer att skickas till er. Sista anmälningsdag: 24 februari. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se