fbpx

Att hantera komplexa estetiska fall: Tekniker, behandlingsplanering, kommunikation – så gör du det digitalt.​

Årsmöteskursen med Dr. Galip Gürel som föreläsare för tandläkare och tandtekniker blev en storartad tvådagarsfinal på SACD-året

Finalen gick i leendets tecken. Inte bara visade Dr. Gürel en serie perfekta leenden inklusive förhistoria, behandlingsstrategier och terapival, hans positiva föreläsning framkallade också glada leenden i auditoriet. Dr. Gürels föreläsning var mästerlig, budskapen klara och föredömligt illustrerade av ett elegant bildspel. Hans unika förmåga att kommunicera sitt budskap är en viktig orsak till att hans innovativa arbetsmetoder har accepterats och används världen över. Tala om att få pjäsen över rampen!

Dr. Galip Gürel ser in i framtiden

Han är en legendar inte bara som tandläkare, tandtekniker och läroboksförfattare utan också som innovatör inom estetisk tandvård. Mot slutet av första undervisningsdagen lyfte Dr. Gürel på förlåten till sin nästa uppfinning; morgondagens digitaliserade sätt att försköna tänder bestående av ett ”mini-labb”, en läsare i patientens mun i kommunikation med en extern cad-cam utrustning och annan teknik. – Konsekvent digitaliserad kommunikation kommer att lyfta estetisk tandvård till en ny nivå, förutspår Dr. Gürel.
Dr. Galip Gürel intervjuades av Past President Thomas Rosenberg.

Kommunikation med Karin Sjögren

Det var efter devisen “Avvikelseanalys ger en korrekt behandlingsplan” som Dr Stephen Chu höll sin föreläsning. Kursdeltagarna lärde sig estetisk analys av dentala och gingivala avvikelser för att kunna göra en korrekt behandlingsplan. Målet med vår planering är alltid att kunna behandla patienter så vävnadsbevarande som möjligt, förklarade Dr Chu. En naturlig frågeställning, som Dr Chu utförligt besvarade – var hur man avgör om fallen behöver interdisciplinär behandling eller om fallen kan lösas med enbart protetik.

Dr Karin Sjögren, som arbetar med utbildningar och föreläsningar om kommunikation och motivation, höll i fredagens kurs i kommunikation för medarbetare.

Dr. Galip Gürel intervjuades av Past President Thomas Rosenberg.

En av övningarna handlade om det viktiga samtalet person till person. Gruppen delades in par. Emma Örtendahl, Växjö och Bigana Jovanovic, Lund övade ihop

Studenter uppskattade kursen

Ända från Umeå hade tandläkarstudenterna Sukanya Jeewaratnam och Paulina Tseng rest till Malmö och SACD’s Årsmöteskurs.

”Vi har två år kvar till examen. Detta är första gången vi deltar i den här typen av efterutbildning. Estetik är intressant viktigt och vi uppskattar att föreläsaren Dr. Gürel så grundligt går igenom ämnet, säger båda. Vi försöker redan nu lägga in en estetisk dimension i arbetet”, säger Sukanya Jeewaratnam.

”Odontologiska Föreningen i Umeå har möte med jämna mellanrum”. SACD borde delta med en monter någon gång och berätta om sin verksamhet, föreslår Paulina Tseng.