fbpx

Contemporary Ceramic Restorations-Preparation of Anterior Teeth

Jason Smithson, UK

Johan Hagman och Cecilia Ömo.

Elite Park Avenue Hotel i Göteborg 12 – 14 maj 2022

Dr Jason Smithson. Föreläsning & Live demonstration

Det blev en lyckad kurs i Göteborg. Jason Smithson är erkänt pedagogisk och pratar en behaglig engelska. Hans lättsamma och artiga stil gick hem oss kursdeltagarna. 

Smithson utgick från sin Facially Generated Treatment Planning, som är ett avsteg från strävan efter tänder med symetriskt utseende.  Vad är passar in på patientens ansikte? Det är en viktigt, vägledande fråga, menar Smithson. Tänder med naturligt utseende var något som han återkom till under föreläsningen.  

Verti-prep utan kant

Jason uppehöll sig länge vid s.k verti-prep. En sådan preparation har ingen kant. Den anses harmonisera väl med vävnad. 

 

Lördag 14 maj - Live demonstration

Det blev en  Live-demonstration med mikropskop för att visa preparationer i realtid. Många uppskattade att få se exakt hur han gör det som han  just föreläst  om.

Fredag 13 maj Föreläsning

Jason hade utlovat en komplett approach till anteriora restaurationer, med helkeramiska fasader och kronor, som har både vertikala och horisontella marginaler.

Jason inledde med att förklara att “Hos mig finns inga gyllene proportioner. Allt utgår från patienten och dess förutsättningar”. Samtidigt stod det klart att Jason förlitade sig på de senaste digitala behandlingmetoderna.  

Denna blandning av moderna metoder och en mänsklig syn på patienten framförde Jason på klingande brittisk engelska.  

Bonding & provisionals

Med fall efter fall – som alla introducerades med namn och bakgrund – gav Jason mängder av tips och instruktioner om prep och fasader. Jason visade också upp en prestigelös attityd till egna misstag. 

” Det är mycket roligare att se på mina misstag, eller hur?”

Torsdag 12 maj

Föreläsning med tandläkare Johan Hagman

Tandläkare Johan Hagmans föreläsning om komposit och minimalinvasiva kosmetiska behandlingar samt injection moulding med Bioclear-metoden väckte stort intresse. Som vanligt uppskattades Johans stora kunskap i kombination med hans lättbegripliga framställning. Föredraget sponsrades av DentMan.

Föreläsning och Hands-on med tandläkare Cecilia Ömo

Det är alltid populärt när tandläkare Cecilia Ömo ger sina bästa tips om kompositer, särskilt flowables.  En Hands-on är ännu bättre- Cissi är ackrediterad för kosmetisk tandvård både i Sverige och USA, och har skrivit en bok om estetisk tandvård. Kursen sponsrades av GC Nordic. 

Kursen genomfördes  i samarbete med SACD:s sponsorer.

Jason Smithson

Jason Smithson är en internationellt känd kosmetisk och rekonstruktiv tandläkare, tidigare etablerad på Harley Street i London. Idag håller han till i St Agnes, Cornwall där han ger utbildar i tandvård samt ger odontologiska juridiska expertvittnestjänster.

Han anses vara ’Tandläkarens tandläkare’ och behandlar regelbundet andra tandläkare; många av dem reser från hela Storbritannien för att träffa honom. Dr Smithson är en “In Demand”-presentatör – kanske den mest produktiva i Storbritannien. Han anses av sina kollegor vara en auktoritet inom estetisk tandvård och har föreläst för publik på alla kontinenter under de senaste tio åren. Han är en sann innovatör som banade väg för användningen av Dental Operating Microscope för att lära ut Direct Resin Artistry till andra tandläkare i Storbritannien. Jason har författat ett flertal artiklar och en bok om kronor inom estetisk tandvård.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Mattias Larsson Aqua Dental, Stockholm mattias.lasrsson@aquadental.se

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se