fbpx

Patrik Bargiel ny president för SACD

”Antingen utvecklas man eller så avvecklas man”

Tandläkare Patrik Bargiel, 34 från Växjö är förmodligen den yngste SACD-presidenten någonsin. Men han har redan hunnit med åtskilliga SACD-kurser. Devisen är: ”Antingen utvecklas man eller så avvecklas man”. 

Porträtt tandläkare Patrik Bargiel-
Patrik Bargiel, Tandläkare vid Tandvården Teleborg i Växjö.

– Jag vill få fler yngre kollegor att hitta det fantastiska som vi har i SACD. Jag vill att fler får upp ögonen för SACD och det fina som vi har, med kombinationen av kunskap och gemenskap. 

Han upptäckte SACD på rekommendation av sin tandtekniker Ann Andre Bergman, tidigare president i SACD. Det var 2015 och första föreläsningen var med Christian Coachman.

–  Det var verkligen en wow-upplevelse. Det öppnade en helt ny värld för mig. Äntligen hade jag hittat en plats där jag verkligen utvecklades och denna glädje vill jag gärna förmedla till andra. 

Sedan dess har det blivit en del SACD- och AACD-kurser. Patrik går även på kurser hos andra arrangörer. Men inget går upp mot AACD:s årliga möten.

– Jag brukar beskriva ett AACD-möte så här:  Tänk dig att du är på en fotbollsskola. Väl där kan du välja att träna med Messi, Neymar, Ronaldo eller Mbappé. Eller allihop. Du har hela världseliten där att lära av. Och alla är så ödmjuka och hjälpsamma. Det är en upplevelse att gå på de mötena. 

Som många andra uppskattar Patrik SACD, inte bara för kurserna i sig, utan för stämningen och andan.

– Man lär sig mycket runtom själva kursen på SACD:s möten. Man träffar andra kollegor med liknande intressen, man byter erfarenheter, man pratar lite om patientfall men även om det vardagliga livet.  Det är också väldigt viktigt.

Det blir i alla fall en spännande mandatperiod. Kursutbudet 2023–2024 är både rikt och varierat. 19–21 oktober ger SACD kurs i Köpenhamn för första gången. Utbildare är den ukrainske mikroskop-auktoriteten Nazariy Mykhaylyuk. Säsongen fortsätter med engelsk-svenska duon Ian Buckle och Przemek Seweryniak. Senare på våren -24 blir det som vanligt vårkurs. Efter sommaren väntar tyske tandteknikern Sascha Hein, och i oktober slutligen, kommer Ana Paula Magalhães från Brasilien.

– Det är smått otroligt att vi lyckas få hit så många duktiga föreläsare från olika delar av världen, med sina olika spetskompetenser. Vi i SACD är stolta över att vi lyckats få hit dem. Jag tycker verkligen att man skall ta chansen och lyssna och inspireras när vi har dem i krokarna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se