fbpx

Första gången på SACD-kurs

Tandläkare Soraya Hosseini Kjellgren, Tandkliniken Pärlan, Göteborg

Det finns många kurser på marknaden idag. Vad är det som särskiljer en SACD-kurs? Vi frågade tandläkare Soraya Hosseini Kjellgren, som nyligen var på sin första SACD-kurs.

– Detta var första gången för mig, och det har varit väldigt roligt och efterlängtat. Jag har velat gå på en SACD-kurs länge, men jag har inte haft möjlighet att göra det tidigare. Två fantastiskt lärorika dagar och så trevligt att träffa kollegor som jag inte träffat tidigare.

– Nu jobbar jag på Tandkliniken Pärlan i Göteborg. Min chef Margareta Lingefjärd har varit med i SACD länge och ville att samtliga tandläkare från kliniken skulle delta i just denna kursen.

Sorayas första SACD-kurs blev ”Full Mouth Recovery” som gavs av den polske tandläkaren Lukasz Lassmann. Med sin informella och lekfulla stil är Lassmann kanske inte den mest typiske SACD-föreläsaren. Men de som upplevt honom, kan intyga om hans genialitet.

– Kursen var mycket lärorik och intressant! Lukasz Lassmann är en väldigt duktig föreläsare. Jag tappade inte fokus en enda sekund.

SACD-kurser kännetecknas även av möten med sponsorer och med kollegor. Målet är SACD-familjen – en känsla av gemensamhet.

– Det är absolut en anda av gemenskap. Alla är hjälpsamma och välkomnande. Så det känns jättefint.

– Det finns ett stort utbud av privata kurser idag. SACD har funnits länge och utbudet av intressanta kurser har varit många. Jag är här för första gången, men jag ser ett jättestort värde i att vi får ha kvar detta och se ett tillskott i antalet medlemmar.

Sammanfattningsvis handlade kursdagarna mycket om estetisk tandvård, bettfunktion, TMD och Full mouth recovery.

– Det tycker jag är viktigt att kommunicera till kollegor; -det är helheten vi tittar på. Behandlingar som vi utför ska inte bara vara estetisk tilltalade utan även hållbara och funktionella. Vidareutbildning är så otroligt viktigt. Det finns alltid mer att lära sig, vilket är det bästa med vårt jobb.

– Före kursen tittade vi på två webbinarier av Lukasz Lassmann. Det var på en hög nivå och väldigt lärorikt och en intressant föreläsningsstil. Men efter att ha deltagit på hans föreläsning tycker jag att det är en av de bästa föreläsningarna jag varit på.

– För mig handlar det om att jag ser hur långt jag kan nå och utvecklas samt att hela tiden bli duktigare kliniskt men också att inse mina begränsningar och ta hjälp när det behövs.

Från kursen Full Mouth Recovery med Lukasz Lassmann, november 2021.

Medlemskap i SACD gör dig ständigt uppdaterad. Och du får ett fantastiskt nätverk på köpet.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

M.I.P.

Mattias Larsson Aqua Dental, Stockholm mattias.lasrsson@aquadental.se

M.I.P.

Hossam Amer T4 ConfiDent, Hässleholm admin@t4confident.com

M.I.P.

Patrik Bargiel Tandvården Teleborg, Växjö bargielpatrik@hotmail.com

M.I.P.

Ulrika Nibble
Vasa Viktoria Tandvård, Göteborg
ikanibble@gmail.com

M.I.P.

Anders Axelsson
Österports Tandvård, Visby
anders.axelsson@ptj.se